JK Uljanik ZLATNI u Monaku!

Written by on 16. siječnja 2023.

Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom vratili su se sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako kao pobjednici!

Na 13. izdanju Monaco Optimist Team Race-a odjedreno je 120 dvoboja u sistemu „svaki protiv svakog“, a za ulazak u četvrtfinale nadmetalo se 16 ekipa iz cijelog svijeta!

Četvorka sa Bunarine odmah je od početka pokazala gdje im je mjesto i da nisu u ovoj disciplini slučajno Prvaci Hrvatske već četvrtu godinu za redom.

Uspjeli su zauzeti ukupno 2. mjesto i 12 pobjeda i time su ostvarili pravo nastupa u četvrtfinalu. U četvrtfinalnom dvoboju ekipa s Bunarine uvjerljivo upisala još dvije pobjede protiv danskog kluba Faaborg, a jednako se u polufinalu proveo i švedski klub KSSS.

U finalu je američka ekipa Deep Blue povela sa 1:0. Trener četvorke s Bunarine znao je međutim što im treba reći u pauzi, kako bi slijedeća dva boda upisali na svoju stranu i tako postali pobjednici ovogodišnje regate u Monacu.

Treće mjesto pripalo je španjolcima koji su u pobjedili šveđane sa 2:1.

“Posebno mi je drago da smo i ove godine pozvani na ovu prestižnu regatu i da smo imali prilike pokazati koliko volimo ovu disciplinu! Vjerujem da smo opravdali organizatorima naš nastup. Najslađe je da smo u finalu nakon poraza iz prvog dvoboja ipak smogli snage i mirnoće i pokazali amerikancima da već godinu dana čekamo revanš!” kazao je tom prigodom trener Uljanikovaca Dario Kliba.


Current track

Title

Artist

Background