Besplatna javna senzorna projekcija „Cvrčak i mravica“ u Kinu Valli

Written by on 16. siječnja 2023.

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, u četvrtak (19. siječnja) u 17 sati u pulskom Kinu Valli bit će održana druga javna senzorna projekcija, a na programu je hrvatski animirani film „Cvrčak i mravica“ Luke Rukavina. U novom viđenju Ezopove i La Fontaineove basne, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijene samo disciplina i rad. Kad se slučajno susretnu, zbližavaju se i uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Ulaz na projekciju je slobodan uz preuzimanje ulaznice na blagajni kina.

Projekcija se realizira u suradnji Kina Valli, pulske udruge Metamedij i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz Kino Valli i pulsku Školu za odgoj i obrazovanje, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice.

Provedba projekta vrijednosti 45.000,00 eura traje od 1. rujna 2022. do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.


Current track

Title

Artist

Background