Ekipa filma “Cvrčak i mravica” gostuje u Kinu Valli

Written by on 5. siječnja 2023.

“Cvrčak i mravica” oduševili publiku, film je na programu Kina Valli od 5. siječnja, a publiku će u nedjelju, 8. siječnja na matineji u 11 sati pozdraviti ekipa filma.

Hrvatski animirani film “Cvrčak i mravica” premijerno je prikazan u utorak, 3. siječnja 2023. u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, a prema prvim, veselim reakcijama publike, očekuje ga odlična prihvaćenost u domaćim kinima pa tako i u Kinu Valli  gdje je na redovnom programu od četvrtka, 5. siječnja. Gostovanje ekipe filma očekuje nas u nedjelju, 8. siječnja nakon jutarnje projekcije s početkom u 11 sati.

“Cvrčak i mravica” premijerno je prikazan pred mnogobrojnom ekipom koja je ovaj film stvarala više od 10 godina, najmlađom publikom te uzvanicima iz javnog života.

Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu stvaranom 3D tehnologijom, vizualno raskošnom i glazbeno bogatom originalnim pjesmama koje potpisuje Coco Mosquito.

U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić, te Mladen Vasary kojem je ovo bila jedna od zadnjih uloga u filmu.

 

Uz film, nedavno je objavljen i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller, a od četvrtka, 5. siječnja, sve pjesme iz filma bit će objavljene na svim streaming servisima u izdanju Aquarius Recordsa.

“Cvrčak i mravica” dobio je službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u sklopu nastavnog programa.

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

Članovi ekipe filma koji stižu u Pulu: Luka Rukavina, redatelj, Dino Krpan, producent, Jadranka Soviček Krpan, dizajn produkcije, Tara Thaller, glumica, Marko Petrić, glumac, Filip Vidović, glumac, Katarina Madirazza, glumica


Current track

Title

Artist

Background