U Puli otvoren Coworking Poduzetnički centar

Written by on 11. listopada 2023.

U Puli je sinoć svečano otvoren Coworking Poduzetnički centar, gdje će, prema najavama, raditi više od stotinu poduzetnika.

 

Od ukupno 3,6 milijuna eura za projekt, iz Europskog fonda za regionalni razvoj stiglo je 2,4 milijuna nepovratnih eura, sa 893 tisuće eura financirao je Grad Pula, a 305 tisuća eura Ministarstvo regionalnoga razvoja i europskih fondova.

Direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti ističe da će Poduzetnički centar omogućiti povoljno okruženje za razvoj poduzetništva i jačati poduzetničku klimu na urbanom području Pule. Poduzetnici će tu pronaći svoje mjesto za rad i networking, na više razina, u zgradi s multifunkcionalnim prostorima za razne poslovne potrebe, dodao je Sabatti.

Izjava Boris Sabatti

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić istaknuo je da je ovaj Coworking najbolji primjer kako Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i kako će promijeniti poduzetničku scenu u Puli i Istri.
Ovdje je najmanje bitna sama zgrada, već ono što će se njoj događati sa sto poduzetnika i mladih kreativaca koji će u Pulu privući dodatne ljude i nomade, rekao je Erlić.

Izjava Šime Erlić

Gradonačelnik Filip Zoričić podsjetio je kako je Grad Pula partner na projektu sa 25 posto financijskih sredstava nužnih za provedbu. Istaknuo je da mu je drago što su nastavili naslijeđeni projekt te povisili proračunska sredstva za 2,8 milijuna kuna, kada se za to ukazala potreba.

„Ovo je dobar projekt na kojem je vrijedilo surađivati, bez obzira na politiku“, poručio je Zoričić.

Istarski župan Boris Miletić zahvalio se pulskom gradonačelniku zbog toga što je prihvatio i nastavio projekt. U svom je obraćanju istaknuo važnost ITU mehanizma i ulaganja u urbana područja gradova.

Ocijenio je da je ovaj projekt značajan za cijelu Istru, dodavši kako je Vlada u rujnu 2018. prepoznala njegov značaj te je temeljem ideje inicirane u Istarskoj razvojnoj agenciji, darovala Puli napuštenu zgradu u središtu grada.
Zgrada je obnovljena, nadograđena i prenamijenjena u poduzetnički centar s ciljem jačanja poduzetničkog okruženja.

„Poticati inovacije, kreativno razmišljanje i nove poslovne poduhvate pridonosi konkurentnosti, a to je upravo ono što će činiti Coworking centar“, poručio je istarski župan.Current track

Title

Artist

Background