Još jedan veliki uspjeh pulskog Taekwon-do kluba BAK

Written by on 29. ožujka 2023.

25. ožujka je u Novalji održano Prvenstvo Hrvatske u ITF Taekwon- Do sportu na kojem je nastupilo 387 natjecatelja i natjecateljica iz 17 ITF klubova učlanjenih u Hrvatski Taekwondo savez uz brojne natjecatelje kojima je matični WT- olimpijski Taekwon-Do.

Natjecanje je otvorio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport, g. Tomislav Družak, uz nazočnost gradonačelnika Novalje g. Ivana Dabe, predsjednika Hrvatskog Taekwondo saveza g. Toni Nobila i člana upravnog odbora HTS-a i povjerenika za ITF Taekwon-Do Slavka Jereba.

Ovo je prvenstvo prvo nakon 54 godine ITF Taekwon-Do sporta u Hrvatskoj kojeg su prvaci kategorizirani od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Pulski ITF TKD klub BAK nastupio je s 48 natjecatelja u svim dobnim skupinama- mlađim kadetima, kadetima, juniorima i seniorima. Slijedom osvojenih medalja, njih 33, 13 zlatnih, 12 srebrnih i 8 brončanih, BAK je osvojio prvo mjesto  i najuspješniji je hrvatski ITF TKD klub u 2023. godini.

Ovo je natjecanje iznimno značajan ispit za reprezentativce iz pulskog kluba i trenera reprezentacije Ivana Jereba. Andrea Ček, Lucas Bilić i Nikola Gojani potvrdili su svoj status reprezentativaca osvajanjem prvih mjesta u svojim kategorijama, nakon izvrsnih borbi koje su bile vrhunac večeri.

Naredno veliko natjecanje za hrvatske reprezentativce je europsko prvenstvo  u Cluj- Napoci, u Rumunjskoj,  koje počinje 25. travnja o.g.

Posebno raduje velik broj medalja u kadetskoj i juniorskoj postavi kluba, što je jamstvo da će Pula i BAK imati velik broj vrhunskih natjecatelja i u narednim godinama. Temelj uspjeha natjecatelja su naporan rad u klubu i vrlo dobar uspjeh u školi.

 


Current track

Title

Artist

Background