Obnova tradicijskog suhozida na blatu u Vinkuranskoj vali

Written by on 12. srpnja 2021.

Predstavljanje projekta „Obnova tradicijskog suhozida na blatu u Vinkuranskoj vali (uvali Soline)“, će se održati danas, 12. srpnja 2021. godine, s početkom u 11 sati, na otvorenom – u Vinkranuskoj vali (ispod spomenika periski – prema blatu).

Projekt je Mjesni odbor Vinkuran prijavio na ovogodišnji natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a Zaklada je istomu odobrila maksimalno moguću financijsku potporu od 25.000 kn.

Projektom će se obnoviti suhozid u Vinkuranskoj vali (Uvala Soline) kroz pokazne radionice koje će uključiti sve zainteresirane, kreativne radionice za i sa djecom vrtićke dobi, zajedničko druženje svih sudionika te veliki naglasak na volonterski rad, a partneri na projektu su uz MO Vinkuran, Javna ustanova Kamenjak, Dječji vrtić Medulin, Med Eko servis d.o.o. i udruga ljubitelja fotografije Format.

Za predstavljanje projekta i potpisivanje Ugovora o sufinanciranju sa predstavnicima Zakade Istra, za koju će prisustvovati upraviteljica Helga Može, Općine Medulin, u ime koje prisustvuje općinski načelnik Ivan Kirac, za MO Vinkuran, predsjednik Vjenceslav Novak te svih partnera, odabrana je kao lokacija upravo Vinkuranska vala, na koju su fokusirane sve aktivnosti ovog malog ali vrijednog projekta u zajednici.


Current track

Title

Artist

Background