U Umagu najavljena prva od tri utrke Istrian Spring Trophy 2022

Written by on 2. ožujka 2022.

U Gradskoj vijećnici Grada Umaga, domaćina prve u nizu profesionalnih biciklističkih utrka Istrian Spring Trophies, najavilo 10. jubilarno izdanje Trofeja Umag – Umag Trophyja. Umaška utrka starta sutra, u srijedu, 02. ožujka u 11 sati, a vozit će se duljinom od 154 km.

Na jučerašnjoj press konferenciji direktor Istrian Spring Tropihiesa, Ivan Črnjarić, kazao je kako je za ovogodišnje Trofeje istarskog proljeća interes stranih PRO TEAM i CONTINENTAL ekipa bio izuzetno velik o čemu svjedoči i podatak da je Organizacija neke morala i odbiti.

Črnjarić je, također, kazao kako u Istrian Spring Trophiesima vidi veliki potencijal u budućnosti, a sve nade i planovi usmjereni su na sljedeću godinu u kojoj će, nadaju se organizatori, samim utrkama napokon moći prisustvovati i publika. “Otac” profesionalnih biciklističkih utrka kroz Istru, jedan od organizatora prve utrke prije daleke 23 godine, sportski direktor Istrian Spring TrophiesaIvica Gržinićkazao je danas kako održati i proširiti utrke svih ovih godina nije bilo lako, no održale se jesu sa značajnim poboljšanjima unatrag nekoliko godina.

Prisutnima su se obratili i direktor Turističke zajednice grada Umaga, Milovan Popović, te voditeljica Ureda za odnose s javnošću Plave Lagune, inače jednog od partnera projekta zaduženoga za smještaj, Eva de Zan Prusina. Oboje su istaknuli sve veću važnost Istrian Spring Trophiesa u tursitičkom smislu, kako u dijelu svojevrsnog otvaranja predsezone u Istri, tako i u parametrima ostvarenih noćenja biciklističkih ekipa, logistike i pratnje. Samo u objektima Plave Lagune ostvarit će se oko 2 000 noćenja, dok će se sveukupan broj noćenjatijekom ovog dvotjednog boravka naših sportskih gostiju u Istrikretati oko 5 500. Osim toga, direktor Turističke zajednice Umaga naglasio je i kako se ove utrke uklapaju u generalnu strategiju Grada Umaga kao grada koji promiče i podržava sport i sportske vrijednosti.

Današnja utrka počinje u 11 sati sa startom kod Stella Marisa, a nastupit će svih 30 prijavljenih ekipa koje ove godine pristižu sa 4 kontinenta:iz Južne i Sjeverne Amerike te iz Europe i Azije. I ove je godine egzotika Istre sa svojim izazovnim etapama privukla i ponajbolje profesionalne biciklističke timove koji će tijekom sezone nastupiti na najvećim svjetskim biciklističkim utrkama poput Gira d’Italia.


Current track

Title

Artist

Background