Marin Lerotić: Nezakonitostima u Umagu nema kraja!

Written by on 30. kolovoza 2023.

Nezakonitostima u Umagu nema kraja, upozorio je danas nezavisni saborski zastupnik Marin Lerotić

Unatoč rješenju kojim se poništava Odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru u Alberima kraj Savudrije i naloženom raskidu ugovora, koncesionar u Alberima i dalje obavlja gospodarsku djelatnost na pomorskom dobru te uredno naplaćuje svoje usluge i za to izdaje račune, istaknuo je Lerotić i sve potkrijepio fotografijama.

 

Lerotićevo priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

Već nekoliko mjeseci u javnosti je aktualna tema o uništavanju pomorskog dobra u Umagu, na što sam i u više navrata upozoravao i o tome govorio, ali i brojni građani Umaga i Istre.
Zajednički javni angažman urodio je plodom i doveo je do reakcije nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i ministra Butkovića. Naime, podsjetit ću da je Ministarstvo 20. srpnja ove godine izdalo rješenje kojim se poništava Odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja – Alberi, Savudrija. Također, u navedenom rješenju naloženo je Gradu Umagu da raskine Ugovor o koncesiji za korištenje pomorskog dobra, a što je kako je
poznato iz medijskih natpisa i izjava umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea i učinjeno.

Pozivam ga da dostavi javnosti na uvid dokaze da je Ugovor raskinut temeljem predmetnog Rješenja i naloga samog Ministarstva, budući da je rok za obavljanje gospodarske djelatnosti istekao. Smatram da je gradonačelnik to dužan napraviti jer unatoč svim odlukama Ministarstva i zakonima koji vrijede u Republici Hrvatskoj i raskidu Ugovora od strane Grada Umaga, trgovačko društvo Čista Voda Projekt d.o.o., dakle koncesionar u Alberima, i dalje obavlja gospodarsku
djelatnost na pomorskom dobru, te uredno naplaćuje svoje usluge i za to izdaje račune.

Ako je Ugovor raskinut kako gradonačelnik tvrdi, a gospodarska djelatnost se i dalje obavlja onda smo svjedoci bahatog i bezobrazno kršenja zakona i ignoriranje odluke nadležnog Ministarstva kakvo gotovo da je neviđeno. Zakoni u Hrvatskoj pisani su za sve građane i poslovne subjekte i za svih vrijede isto, međutim neki kao da misle da su iznad samog zakona.

Pozivam Lučku kapetaniju, nadležno Ministarstvo i ministra Butkovića da stanu na kraj nezakonitostima u Umagu te istraže kršenje zakona, kao i nepoštivanje odluka koje su sami donijeli. Krajnje je vrijeme da se zabrani obavljanje gospodarske djelatnosti i devastacija pomorskog dobra u Savudriji!

 

Nezavisni saborski zastupnik
Marin Lerotić

 


Current track

Title

Artist

Background