Tea Peteh iz Jedriličarskog kluba Uljanik – Europska prvakinja u klasi Laser Radial

Written by on 5. srpnja 2021.

Mlada Rovinjka koja već više od godinu dana trenira s Dariom Klibom u pulskom Uljaniku i cijeli je svoj školski život usmjerila prema Puli kako bi se što kvalitetnije predala jedrenju i ovoj olimpijskoj klasi, napokon je svoj dugotrajan i mukotrpan rad okrunila zlatom!

Neizvjesna prva tri dana u marini Kaštela na Europskom juniorskom prvenstvu jer se po cijele dane čekalo na vjetar. Velike vrućine nisu dopustile da se u splitskom akvatoriju stvori ona uobičajena termika. I onda od četvrtog dana organizator je dobio šampanj uvjete od tri dana, Maestral koji je puhao i preko 20 čvorova dopustio je da se ipak okonča skoro cijeli program jedrenja.

Dario Kliba trener JK ULJANIK o Teinom uspjehu kaže sljedeće: “Puno smo radili i na kondicijskoj pripremi. Tea je još mlada, ali disciplinirano radi i jako sam sretan što je uspjela doći do svoje prve velike potvrde za njezin dobar rad. Od prvog plova uzela je vodstvo u konkurenciji djevojka do 17 god. i do kraja je majstorski držala titulu. Ukupno 8. mjesto u floti od 72 jedriličarke govori da ćemo o njoj slušati i u budućnosti!”

Tea Peteh jedrenjem se počela baviti prije 9 god. Najbolje rezultate imala je u kategoriji djevojčica do 12 godina gdje broji 3 titule vice-prvakinje Hrvatske. U laseru jedri od 2018. godine.

Tea Peteh o svom uspjehu skromno kaže: “Otišla sam na prvenstvo očekujući medalju! Za to sam se spremala, ali da će to biti i zlatna, te da ću u ukupnom poretku biti u prvih 10, to nisam očekivala! No nema opuštanja, krajem mjeseca je Svjetsko prvenstvo na jezeru Garda gdje ću ponovno dati sve od sebe!”


Current track

Title

Artist

Background