Europsko prvenstvo za seniore

Written by on 1. travnja 2018.

Odlične vijesti donijeli su nam hrvatski boksački reprezentativci sa Europskog prvenstva za seniore do 22 godine u Rumunjskoj. Poluteškaš Leo Cvetković i superteškaš Marko Milun plasirali su se u završnicu prvenstva Starog kontinenta, dok je nažačost u svojoj polufinalnoj borbi teškaš Filipi zaustavljen.

Riječanin Cvetković odradio je jednu od svojih najboljih svojih borbi natjecanja i uz pritisak od prve runde potpuno zasluženo pobijedio Nijemca Athanasiosa Kazakisa (30:27, 30:26, 30:26, 28:29, 30:26).. u nedjeljnom finalu boksat će protiv Ukrajinca Stepana Hrekula. A mladi Marko Milun, u svom 11. boksačkom meču, stigao je nadomak zlatu. Odlična taktika dovela ga je do slavlja sa puno iskusnijim i težim Rusom Vladislava Muravinom, inače dvostrukim Europskim prvakom. Hrvatski prvak Milun upobijedio je podijeljenom odlukom bodovnih sudaca (29:28, 28:29, 29:28 30:27, 29:28) Vladislava. Prvu rundu hrvatski je šampion izgubio, da bi potom promijenio ritam i briljantnom taktikom pridobio suce u preostale dvije runde.

– Nisam znao da je Muravin dvostruki europski prvak, ali sad mu to više ništa ne znači. Leo i ja smo nezaustavljiva pobjednička kombinacija. Idemo do kraja, idemo po zlato – rekao je Milun nakon što su on i Leo Cvetković stigli do uspjeha karijere.

Sutra Milun boksa posljednji susret Prvenstva u Targu Jiu sa Talijanom Mouhidne Aziz Abbesom. Na Europskom prvenstvu do 22 godine po prvi put u povijesti odrađeno je zajedno muško i žensko prvenstvo sa ukupno 390 boksača i boksačica iz 37 europskih zemalja. A Hrvatska je već osigurala tri seniorske medalje!

 

 


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background