Hrvatski bob na Forumu

Written by on 1. travnja 2018.

Posebnu pozornost danas je na pulskom Trgu Forumu plijenilo nesvakidašnje vozilo, a riječ je bobu četverosjedu hrvatske bob reprezentacije. Naime, pulski gradonačelnik Boris Miletić i njegov zamjenik Robert Cvek primili su danas članove hrvatske bob reprezentacije Matu Mezulića i Dražena Silića te njihovog trenera Elvisa Peršića koji su sudjelovali na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u PyongChangu gdje su ostvarili iznimno vrijedan sportski uspjeh.
“Posebno sam ponosan što naša Pula ima sjajne sportaše i olimpijce koji uspješno promoviraju svoj grad i svoju državu u cijelom svijetu,” poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić te im je zaželio puno uspjeha i u nastavku njihovih sportskih karijera.
Bob Forum
Hrvatski olimpijci te članovi Bob kluba Istra Dražen Silić i Mate Mezulić gradonačelniku su prenijeli dojmove iz daleke Južne Koreje te njihov doticaj s korejskom kulturom i tradicijom, a osim sportskih priča sa sobom su ponijeli i fotografije s Olimpijade koje će zasigurno ostati vrijedna uspomena natjecateljima za cijeli život. Pojasnili su i složena pravila, tehnike vožnje i posebitosti ovog zanimljivog sporta koji je postao sastavni dio Olimpijade još 1924. godine.

Na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u PyongChangu Hrvatska bob reprezentacija nastupila je prvi put s dvije posade, bobom četverosjedom i bobom dvosjedom. U bobu dvosjedu nastupili su Dražen Silić i Benedikt Nikpalj, a u bobu četverosjedu Dražen Silić, Mate Mezulić, Antonio Zelić te Benedikt Nikpalj.

Promoviravši ovu iznimno uzbudljivu i atraktivnu sportsku disciplinu, olimpijci su jučer posjetili i polaznike Dječjeg vrtića Veli vrh s kojima su podijelili svoja iskustva i načine treniranja.

 


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background