Davor Komar iz BKOSIŽ ISTRIJANA osvojio je 3. mjesto na međunarodnom boćarskom turniru TATRA CUP 2021

Written by on 24. lipnja 2021.

Davor Komar iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ (BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’), osvojio je 3. mjesto na međunarodnom boćarskom turniru ‘TATRA
CUP 2021.’.

Davor je iz skupina ‘izašao’ sa svim pobjedama i nevjerojatnim skorom od 35:1, dok je u polufinalu sa 2:5 slavila Slovakinja Michaela Balcova, inače aktualna svjetska i europska prvakinja u paru. U ‘borbi’ za treće mjesto, Davor je pobijedio boćara Matjaža Bartola rezultatom 7:0 i osvoji 3. mjesto, broncu. ‘Tatra Kup 2021’, jedan je od najjačih europskih turnira u organizaciji nacionalnih sportskih saveza.

Davor je na turniru sudjelovao u sklopu svog sportskog programa priprema za paraolimpijske igre u Tokyu, koje financira Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski boćarski savez osoba s invaliditetom.

Davoru je ovo ujedno bio i peti uzastopni nastup na ‘Tatra Cup-u’ i na svima je do sada osvajao medalje. ‘Tatra Cup’ je specifičan po tome što iz slovačke dolaze najjači sportaši svjetskog boćanja za osobe s invaliditetom u kategoriji BC4, gdje boća i naš proslavljeni boćar Davor Komar. Slovački boćarski par Andrejčik/Balcova, olimpijski su pobjednici iz Ria 2016. godine.

Sada i nadalje slijede intenzivne pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokyu. U planu su dva pripremna Kampa u Sloveniji, i svakodnevne pripreme u Puli, Pazinu, Rijeci i Zagrebu.

Puno zasluga ide i Davorovoj osobnoj trenerici prof. Zvjezdani Grganja i glavnom treneru Kluba, gospodinu Valteru Ivančiću na intenzivnim i kvalitetnim pripremama.


Current track

Title

Artist

Background