Otvorena prva smjena Dječjeg ljetnog kampa u Poreču

Written by on 3. srpnja 2021.

Tradicionalnim zajedničkim fotografiranjem ispod zastave kampa, otvorena je prva smjena Dječjeg ljetnog kampa, koji se od ove godine organizira u suradnji Grada Poreča-Parenzo i Društva „Naša djeca“ Poreč te uz podršku tvrtke Valamar.

Podsjetimo, za najmlađe sugrađane u Poreču su već desetljećima organizirani brojni ljetni kampovi, na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Činjenica da je u Dječji ljetni kamp u Poreču ove godine upisano ukupno 495 djece, prosječno 20 djece po skupini, sukladno epidemiološkim mjerama i mjerama sigurnosti u kampu, govori u prilog tome da se radi o potrebnom i popularnom sadržaju.

Djecu je na obje lokacije ujutro došao pozdraviti i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, a pridružile su mu se i glavna koordinatorica kampa, tajnica Društva „Naša djeca“ Poreč Gabrijela Močibob, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić te Andrea Štifanić, direktor za upravljanje imovinom i opće poslove Valamar Riviere.

– Jako sam sretan da DND i Grad od ove godine surađuju na realizaciji ovoga kampa. To je primjer kvalitetne suradnje na programima za sigurno, zdravo i zabavno odrastanje naših najmlađih. Nekadašnja dva kampa pretvorili smo u jedan, zajednički – na dvije lokacije – Gradskom kupalištu i Igraonici hotela, rekao je Peršurić, naglasivši da Grad i ove godine sufinancira boravak djece s područja Grada Poreča-Parenzo, a u potpunosti se financira boravak u kampu za djecu u socijalnoj potrebi, za koju je osiguran i prijevoz.

U svakoj smjeni, koje traju po dva tjedna, formirane su tri dobne skupine djece: skupina za predškolski uzrast, skupina za djecu završenog prvog i drugog razreda, te skupina za djecu završenog trećeg razreda i stariji. O svakoj skupini djece brine po jedan stručni voditelj/ica i jedan asistent/ica. Program se sastoji od svakodnevnog odlaska na more, škole plivanja za neplivače i plivače početnike, igara u moru i na obali, te raznih zabavnih, sportskih, kreativnih i znanstvenih radionica koje će provoditi dijelom voditelji/ce skupina, a dijelom vanjski suradnici.

U svakoj smjeni organizirana su i dva izleta – izlet u Dinopark za djecu najmlađe skupine, te izlet u aquapark Istralandiju za sve zainteresirane. Djeca su na početku smjene dobila dvije majice sa zaštitnim znakom kampa, dok će ručak će za djecu pripremati u objektima Valamara, a osigurana je i voćna marenda. Radno vrijeme kampa je od 06:45 do 16:00 sati, a za roditelje koji rade do 16:00, organizirano je dežurstvo do 16:15 sati.

Svakodnevne aktivnosti Dječjeg ljetnog kampa pratite na Facebook stranici Društvo „Naša djeca“ Poreč.


Current track

Title

Artist

Background