U Poreču je održana 7. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije

Written by on 18. ožujka 2022.

Tijekom sjednice usvojeni su novi interni akti Ureda TZ Istarske županije kojima je izvršeno i zaključeno usklađivanje istih s novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, a direktor Ureda TZ Istarske županije Denis Ivošević podnio je  Izvješće o izvršenju programa rada s financijskim izvješćem TZ Istarske županije za 2021. godinu.

U svom izlaganju, kao najznačajnije aktivnosti Ureda TZIŽ, Ivošević je izdvojio: pravovremenu i točnu komunikaciju prema ključnim medijima o odličnoj epidemiološkoj situaciji u Istri, praćenje day-by-day situacije po pitanju virusa COVID-19 te prilagodbu novonastalim uvjetima, kao i  potporu  zračnom prijevozu. Nadalje, provedene su i dvije  marketinške kampanje, od kojih je prva bila u inozemstvu i odnosila se na poziv za dolazak u „sigurnu“ Istru, dok je druga bila zahvala gostima koji su posjetili našu regiju.  

Fokus Turističke zajednice Istarske županije bio je, s jedne strane, u dnevnom praćenju i koordiniranju svim informacijama koje su bile usmjerene prema inozemnim tržištima i unutar destinacije, a s druge strane u maksimalnoj optimizaciji radnih procesa i racionalizaciji, tj. upravljanju rashodima.

Radilo se, između ostalog, intenzivno na razvoju i promociji turističkih proizvoda, odnosima s javnošću (globalni i domaći PR); udruženom oglašavanju u suradnji sa sustavom turističkih zajednica i predstavnicima turističke ponude na regionalnoj razini te strateškim projektima s HTZ-om; strateškim projektima u pozicioniranju Destinacije Istra i samostalnom oglašavanju. Direktor je podnio i statističke podatke o ostvarenom broju noćenja i dolaska, kao i financijske rezultate koji su, prema ocjenama prisutnih, bili pozitivni kako u pogledu turističkog prometa, tako i u financijskom smislu. Članovi su ovom prilikom pohvalili rad i rezultate TZ Istarske županije.

Istarski župan i predsjednik Turističke zajednice Boris Miletić se, također, osvrnuo na prošlogodišnju turističku sezonu, kao i očekivanja za ovu. Kako je naglasio, 2021. godine, pandemiji unatoč, Istra je ostvarila turističke rezultate iznad svih očekivanja.

– Zahvaljujući odličnoj suradnji i koordinaciji javnog i privatnog sektora, Istra je lani bila sigurna i poželjna destinacija za odmor. Svi pratimo ratna zbivanja u Europi, koja nesumnjivo u ovom trenutku utječu na razmišljanje  i planiranje odmora. No, Istra je važna turistička autodestinacija i to je nešto što se u ovoj situaciji može pokazati jako bitnim. Nadam se da će se stradanje ljudi u Ukrajini što prije zaustaviti, zbog Ukrajinaca i strahota koje tamo gledamo. A siguran sam da će i bilo kakav pozitivan pomak u smislu okončanja sukoba u Ukrajini vrlo brzo pozitivno odraziti na booking i predsezonu“, smatra župan Miletić.

Tijekom sjednice je najavljeno i održavanje Skupštine TZ Istarske županije, planirane za 25. ožujak 2022. godine. 


Current track

Title

Artist

Background