SDP Istarske županije najoštrije osuđuje otkaze hrabrim novinarima Glasa Istre

Written by on 15. lipnja 2021.

SDP Istarske županije najoštrije osuđuje otkaze hrabrim novinarima Glasa Istre, koji su se usudili suprotstaviti glavnom uredniku tog lista Robertu Franku i prokazati njegovu pristranu uređivačku politiku. Sloboda izražavanja i mišljenja temeljne su odrednice Ustava Republike Hrvatske, a SDP u svom programu ističe da će štititi slobodno i neovisno novinarstvo te da će se boriti protiv svih oblika manipulacije i lažnih vijesti.
   
    „Kako je sloboda medija ključna za svaki demokratski poredak, novinari nisu samo čuvari demokracije, već i sutvorci javnog prostora pa tako i javnog i osobnog mišljenja. Cjelovitim obavještavanjem oni pridonose političkoj participaciji svojih publika. Stoga ćemo se zauzeti da ustanove štite i unapređuju slobodu i sigurnost novinara odnosno slobodu medija, s posebnom brigom za djelovanje javnih, kao i neprofitnih medija. SDP će voditi posebnu brigu o neovisnosti javnih medija, čuvati ih od političkih pritisaka, kao i pritisaka velikih korporacija”, stoji u programu SDP-a.
 
    Stoga apeliramo na Upravu Glasa Istre da povuče otkaze novinarima koji su svojim istupom, riskirajući vlastitu egzistenciju, pokazali da postoje pojedinci koji će bezuvjetno i beskompromisno braniti časnu novinarsku profesiju, a sve za boljitak društva. Reakcija na slobodu nikad ne smije biti odmazda!

Current track

Title

Artist

Background