Radnička fronta: u petak PROSVJED “ZA BUDUĆNOST BEZ HDZ-a”

Written by on 27. rujna 2022.

Izjavu za medije prenosimo u cijelosti:

PROSVJED “ZA BUDUĆNOST BEZ HDZ-a”

Radnička fronta pokreće inicijativu “Za budućnost bez HDZ-a” koja će svoje djelovanje započeti prosvjedom u ovaj petak 30.9. u 18 sati na Trgu žrtava fašizma.

Uvjereni smo da je to samo prvi korak inicijative u koju će se svakim danom uključivati sve više ljudi i organizacija jer jedino na taj način – zajedno, možemo sustavno pokrenuti događanja kako bismo zaustavili pošast zvanu HDZ. Uključite se, budite dio inicijative, ili barem dođite na prosvjed u petak. Učinimo zajedno da ovo bude početak kraja pravomoćno osuđene kriminalne organizacije, a ne samo još jedan prosvjed u nizu.

 

Zahtjevi prosvjeda:

  1. Nacionalizacija INA-e koja je predana mađarskom MOL-u u dokazano koruptivnom postupku i vraćanje u državno vlasništvo. U nadzornim odborima umjesto HDZ-ovaca imenovati predstavnike radnika i osigurati potpunu transparentnost poslovanja.
  1. Izlazak iz međunarodnih trgovinskih, investicijskih i energetskih sporazuma koji sadrže klauzulu o rješavanju sporova na međunarodnim korporativnim sudovima – arbitražama koje pogoduju korporacijama nauštrb javnih financija.
  1. Donošenje Zakona o porijeklu imovine kojim će porezna uprava imati mogućnost da odmah zamrzne i blokira imovinu svim političarima, tajkunima i kapitalistima koji ne mogu dokazati porijeklo imovine.
  1. Omogućavanje prioritetne i hitne obnove stambenih objekata u Zagrebu i na Baniji svim potresom pogođenim stanovnicima koji žive u siromaštvu i nedostojanstvenim uvjetima.
  1. Uvođenje kvartalnog izračuna osnovnih troškova života na nacionalnoj razini kako bi se napravio plan i strategija za povećanje minimalne plaće i minimalne mirovine. Minimalna plaća mora ostvarivati svoju svrhu i biti definirana kao plaća koja osigurava dostojanstven život.
  1. Vraćanje prava na pobačaj u Ustav i omogućavanje obavljanja pobačaja u svim javnim bolnicama.
  1. Obustava donošenja novog Zakona o pomorskom dobru koji se piše u tajnosti i kojim će se omogućiti naplaćivanje ulaska na plaže.

 

Ako podržavate neke od ovih zahtjeva, ako vam je dosta legalizirane sistemske korupcije iz koje uvijek profitiraju članovi HDZ-a i njihovi podobni “poduzetnici” i tajkuni, ako vam je stalo do budućnosti radnika, umirovljenika, studenata i obespravljene društvene većine dođite na prosvjed i dignite svoj glas!

Govor mržnje, teorije zavjere, nacionalizam i religijski ekstremizam nisu dobrodošli jer to nije budućnost kakvu želimo. Ovo je prosvjed svih nas kojima je dosta legalizirane sistemske korupcije, krađe i lopovluka pravomoćno osuđene kriminalne organizacije! Pozivamo sve pojedince, organizacije i udruge koji se u ovom prepoznaju da nam se pridruže!

Za budućnost bez HDZ-a jer s HDZ-om nema budućnosti!

Link na facebook event prosvjeda:

https://facebook.com/events/s/prosvjed-za-buducnost-bez-hdz-/573753121105816/

 


Current track

Title

Artist

Background