7. Špud

Written by on 16. svibnja 2013.

SONY DSC

Foto: Safet Omerović Basso

U pulskom Multimedijalnom centru Luka otvorena je zanimljiva izložba pod nazivom “ŠPUD7”. Riječ je o sedmoj već tradionalnoj godišnjoj izložbi radova učenika pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna. Učenici svih odjela predstavili su se vrlo kreativnim djelima, kao presjek cjelogodišnjeg učenja i stvaranja

Škola je krenula sa radom prije skoro tridest godina kad je otvoren odjel za aranžiranje i unutarnju dekoraciju na čelu s profesorom Ivanom Obrovcem. S dolaskom profesora Fulvia Juričića nastaje grafički odjel. Tijekom godina zbog porasta interesa za školom i zbog broja učenika koji je postajao sve veći, dodani su novi smjerovi. Tako danas u školi djeluju grafički, kiparski, tekstilni i slikarski odjel.

“Ova je izložba još jedan dokaz da smo uspješni u svojim nastojanjima i da ove mlade ljude osim usvojenog znanja i iskustva krasi i iskrena radost stvaranja koja je sigurni ulog u postepeni profesionalni rast i svjetlu budućnost”, napisao je u katalogu izložbe profesor likovne kulture Denis Sardoz.

Izložba ostaje otvorena do 29. svibnja.

 

Foto: Safet Omerović Basso

Foto: Safet Omerović Basso


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published.Continue reading

Current track

Title

Artist

Background