Za grijanje škola, vrtića i sportskih dvorana Rovinj izdvaja dodatnih milijun i 100 tisuća

Written by on 8. rujna 2022.

(priopćenje)

Posljedice energetske krize: za grijanje škola, vrtića i sportskih dvorana Grad Rovinj-Rovigno mora izdvojiti dodatnih milijun i 100 tisuća kuna

Riječ je o velikom iznosu koji predstavlja četvrtinu ukupnih prihoda od boravišne pristojbe, te ujedno i značajan teret za gradski proračun

Gradonačelnik Grada Rovinj-Rovigno Marko Paliaga održao je tijekom tjedna sastanak s predstavnicima poduzeća Plinara d.o.o.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici svih gradskih poduzeća i ustanova. Prema sadašnjem stanju na tržištu Grad Rovinj-Rovigno će za grijanje škola, vrtića i sportskih dvorana trebati izdvojiti dodatnih milijun i 100 tisuća kuna, što je ujedno i četvrtina ukupnih prihoda od boravišne pristojbe. Riječ je o velikom iznosu koji će itekako opteretiti gradski proračun.

«Ova će nam jesen donijeti velike izazove. Već smo sada svjesni nužne potrebe uvođenja mjera štednje, zbog energetske krize i rasta cijena. Cilj nam je iznalaženje mogućih rješenja kojima će se osigurati nesmetan rad prvenstveno škola i vrtića», najavio je gradonačelnik Marko Paliaga, te nadodao kako će i do sada Grad Rovinj-Rovigno zadržati visoku socijalnu osjetljivost. «Namjera nam je povećanje iznosa socijalnih programa kako bi ublažili posljedice najpotrebitijim skupinama građana kojima ćemo gledati osigurati pomoći za plaćanje električne energije jer smatramo da će upravo ta kategorija građana biti najviše pogođena visinom troškova», izjavio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je također podsjetio kako se i tijekom krize koju je uzrokovala pandemija koronavirusa Grad Rovinj-Rovigno unatoč velikom padu proračunskih prihoda zahvaljujući dobro promišljenom planiranju uspio osigurati nastavak investicija, aktivnosti te rada službi, ustanova i udruga. «Takav pristup namjeravamo zadržati i tijekom nove krize koja nam već sada kuca na vrata te računam da će i ovog puta naši građani imati razumijevanja za okolnosti u kojima se nalazimo te da će iznad svega prevladati zajedništvo i nesebičnost koji oduvijek odlikuju Rovinjke i Rovinjce i koji su nam na ponos», zaključio je gradonačelnik Marko Paliaga.


Current track

Title

Artist

Background