Kako ptice putuju do svojih odredišta u svijetu? – Video

Written by on 17. kolovoza 2021.

Onako podozrivo mogli bi kazati kako su priče o tome kako ptice sa svojim malenim krilima prelaze tisuće kilometara kako bi došle do svog odredišta čista izmišljotina, ma tko može samo snagom svojih mišića preći takve udaljenosti od par tisuća kilometara.

Naravno, to je jedim dijelom točno iz razloga jer ptice točno znaju u kom smjeru plovi neki brod i iskoristit će taj prijevoz kako bi sa što manje utrošene energije došle do svog cilja.

Nije takva vrsta domišljatosti neka novina, rade to ptice milijunima godina, istina, onda nisu postojali ogromni i brzi brodovi, ali je postojalo drvo koje je završilo u moru ili oceanu, a morske su ga struje nosile u smjeru koji bi odgovarao određenoj vrsti ptica i tako iskoristile prijevoz i odmoriše koje im je dala priroda.

Novina koja se je dogodila u modernom svijetu je svakako ta da ptice sada koriste ogromne brodove s kojima si uštede ogroman napor prilikom prelaska beskrajnih vodenih površina.

Čar cijele priče u video uratku koji slijedi ja kako mnoštvo vrsta zajedno koristi transport brodom ne smetajući jedna drugoj.

Sretan vam put drage ptice…


Current track

Title

Artist

Background