Ovogodišnji dobitnici priznanja za uspješne mlade sportaše s invaliditetom su Borna Zohil i Marija Badrov

Written by on 10. veljače 2022.

U Kristalnoj dvorani hotela Westin održano je svečano proglašenje najboljih sportaša s invaliditetom u 2021. god u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Puljanin Borna mladi je stolnotenisač koji već nekoliko godina niže medalje i sjajne uspjehe u stolnom tenisu. Kao najzapaženije rezultate bismo izdvojili osvojen naslov stolnoteniskog prvaka Hrvatske te dvije medalje sa svjetskih igara u Portugalu.

Marija je mlada plivačka nada u paraplivanju, a u plivački klub Natator u Zagrebu došla je kada je imala samo 1,5 godinu. Osvajačica je brojnih medalja na regionalnim i državnim prvenstvima u paraplivanju. Prvi plivački maraton isplivala je u dobi od 10 godina.

Priznanje „Milka Milinković“ ove se godine dodjeljivalo po četvrti put u spomen na našu slavnu paraolimpijku Milku Milinković kao priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta osoba s invaliditetom.
Za 2021. godinu dobitnik ove nagrade bila je Jadranka Blagus za koju ovo nije prva nagrada!2017. je dobila nagradu grada Zagreba za životno djelo, 15 puta je bila državna prvakinja u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, osvojila je brojne medalje sa mnogih turnira diljem lijepe naše i šire, a dobitnica je i „zlatnog reketa“ za postignute sportske rezultate.

Čestitke Mariji, Borni i Jadranki

Foto: Facebook Paraolimpijac


Current track

Title

Artist

Background