Gorski kotar – kolijevka zimskih sportova i rasadnik vrsnih sportaša

Written by on 28. siječnja 2022.

Gorski kotar nadaleko je poznato odredište po svojim božanstvenim krajolicima u kojima uživaju posjetitelji svih generacija, ali je i kolijevka zimskih sportova te rasadnik  vrsnih sportaša.

Gorski kotar s ponosom će ispratiti Leonu Popović (alpsko skijanje) i Marka Skendera (nordijsko skijanje) na Zimske olimpijske igre, koje će se održati od 4. do 20. veljače 2022. godine u Pekingu. Naime od ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša koji će sudjelovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu čak je dvoje iz goranskog kraja.

Mladu Leonu Popović, najbolju hrvatsku skijašicu, njezini će ponosni Mrkopaljci ispratiti na Olimpijske igre u petak, 28. siječnja, u 16 sati podno Čelimbaše. Marko Skender, rodom iz Ravne Gore, jedini je muški natjecatelj u nordijskom skijanju i svakako ponos i dika Ravnogoraca i goranskog kraja. 

Ujedno,  Gorski kotar kolijevka je zimskih sportova gdje se održavaju brojna natjecanja, pa se tako ovu subotu, 29. siječnja, održava Otvoreno prvenstvo Republike Hrvatske u skijaškom trčanju na Vrbovskoj poljani koja se nalazi nedaleko Begovog Razdolja s početkom u 11 sati. Organizatori natjecanja su Hrvatski skijaški savez i Skijaški klub Goranin Delnice. Inače, skijaško trčanje u Gorskom kotaru ima stoljetnu tradiciju, staru više od 120 godina.

Goranski kraj iznjedrio je brojne reprezentativce i olimpijce koji predano i strpljivo treniraju te predstavljaju svoju zemlju na renomiranim međunarodnim natjecanjima na kojima ostvaruju odlične i zavidne rezultate, i to ne samo u zimskim sportovima. Više informacija potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara.

I za kraj jedna prekrasna fotogalerija Gorskog kotara u trenutnoj zimskoj idili…


Current track

Title

Artist

Background