DVA ZLATA, BRONCA I ČETVRTO MJESTO ZA ISTRIJANU NA PRVENSTVU HRVATSKE!

Written by on 19. rujna 2022.

Prvenstvo Hrvatske u boćanju za OSI – Požega, 17. i 18. rujna 2022.

 

DVA ZLATA, BRONCA I ČETVRTO MJESTO ZA ISTRIJANU NA PRVENSTVU HRVATSKE!!
DAVORU KOMARU 22. TITULA PRVAKA HRVATSKE!!

U Požegi je ovog vikenda održan četvrti, ujedno i posljednji ovogodišnji prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Dva dana utakmica, donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata.
Član našeg Kluba Davor Komar bez ijednog je poraza, sa pet odigranih utakmica, tri u skupini (14:0,13:0 i 8:1), polufinale 10:0 i u finalu 10:0, osvojio 1. mjesto (zlato) i na duže vrijeme ‘zabetonirao’ svoje prvo mjesto na Hrvatskoj boćarskoj rang listi.
Član Zoran Peruško u svojoj BC1 sa dvije pobjede i dva tijesna poraza, stigao je do četvrtog mjesta na samom turniru.

Po završetku ovog posljednjeg prvenstvenog turnira Prvenstva Hrvatske, proglašeni su i prvaci Hrvatske.

Sukladno osvojenim bodovima (u četiri ukupno odigrana turnira, osam dana natjecanja) i ažuriranoj Hrvatskoj rang listi, Davor Komar po deveti je puta osvojio titulu prvaka Hrvatske pojedinačno, dok je Zoran Peruško u svojoj kategoriji ponovio/osvojio prošlogodišnju broncu, 3. mjesto.

Našem paraboćaru Komaru ovo je ujedno i 22. titula prvaka Hrvatske ukupno (9 x pojedinačno, 5 x u parovima i 8 x KUP Hrvatske pojedinačno), što ga čini najtrofejnijim Hrvatskim boćarom svih vremena. Čestitamo!

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Slijedije KUP Hrvatske u Đakovu, međunarodni turnir u Poljskoj i kao završnica boćarske sezone 2022., Svjetsko prvenstvo u Brazilu /Rio de jenairo sredinom mjeseca prosinca, gdje će se Davor Komar natjecati kao član Hrvatske boćarske reprezentacije.


Current track

Title

Artist

Background