Ožujak u znaku teniskih turnira u Rovinju i Vrsaru

Written by on 8. ožujka 2023.

Sportskih uzbuđenja i zabave niti ove godine neće nedostajati, a tradicionalni teniski turniri koji se održavaju na teniskim terenima u Rovinju i Vrsaru dugi niz godina dokaz su da je Istra nezaobilazna teniska destinacija s vrhunskim sportskim uvjetima.

Proljeće je savršeno doba za početak sportskih natjecanja na otvorenom, a nezaobilazne teniske destinacije i ovog su ožujka Rovinj i Vrsar. Tako će ljubitelji tenisa imati priliku uživati u brojnim uzbudljivim mečevima na čak tri teniska turnira koja svake godine privlače brojne natjecatelje iz više desetaka država diljem svijeta. Turniri Memorijal Slavoj Greblo, Istarska rivijera i Perin memorijal iz godine u godinu nude zanimljive mečeve i sjajan uvid u budućnost hrvatskog, europskog i svjetskog tenisa.

Istarsku tenisku sezonu otvara međunarodni teniski turnir za mlade u dobi do 12 godina Memorijal Slavoj Greblo koji se održava od 10. do 17. ožujka u Vrsaru. Na terenima Maistrinog teniskog centra Petalon, 38. će put zaigrati više od 250 najboljih igrača i igračica iz 25 reprezentacija koji se natječu za osvajanje Tennis Europe bodova prve kategorije.  Na turniru najvišeg europskog ranga natjecanja za mlade tenisače kao mladi zaigrali su i neki od naših uspješnih tenisača, poput Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Borne Ćorića, a njegova se dugogodišnja tradicija pokazala kao garancija uspješnosti.

S odmakom od samo dva dana, na terenima teniskih centara Eden i Villas Rubin započinje Istarska rivijera, ITF-ov turnir u kategoriji Futures koji će od 12. do 19. ožujka u Rovinju okupiti više 120 igrača iz 20 zemalja. Upravo se Istarska rivijera smatra najstarijim, a ujedno i prvim međunarodnim hrvatskim turnirom, a danas predstavlja značajnu stepenicu mladim igračima u pohodu na osvajanje profesionalnih bodova na ATP ljestvici.

Treći u nizu, Perin memorijal, održava se na terenima teniskog centra Petalon u Vrsaru od 25. ožujka do 2. travnja. Riječ je o međunarodnom juniorskom teniskom turniru za dječake i djevojčice do 18 godina, a ujedno i najvećem teniskom događaju u Hrvatskoj i jednom od svega 15 turnira te vrste u svijetu. Ovogodišnje 38. izdanje Perinog memorijala okupit će više od 250 mladih natjecatelja iz čak 27 zemalja.

Rovinj i Vrsar domaćini su i brojnih drugih teniskih turnira tijekom cijele godine, a zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje omiljeni su među mladim igračima te renomiranim domaćim i europskim teniskim školama koje na mnogobrojnim teniskim terenima organiziraju kampove i turnire. S ukupno 60 terena uz more i u blizini hotelskih kompleksa, turističkih naselja i apartmana te idealnim geografskim položajem i blagoj mediteranskoj klimi, profesionalni i amaterski tenisači na raspolaganju imaju kvalitetnu sportsku ponudu i vrhunske uvjete za trening.


Current track

Title

Artist

Background