Mame iz JK Uljanika MAXI jurilicom na drugo izdanje Full moon regate!

Written by on 8. ožujka 2023.

Ovogodišnja proslava međunarodnog dana žena na Bunarini u Jedriličarskom klubu Uljanik dovodi posebnu priču! Pulska jedriličarka, Petra Kliba, koja je sa 19 godina oplovila svijet u regati, okupila je oko sebe 11 žena, koje će na Volvo Ocean brodu zajedriti na ruti Pula-Cres na drugom izdanju Full Moon regate u organizaciji JK Delfin iz Pule!

“Dovele smo sina i kćer u školu jedrenja na Bunarini, i na kraju se i mi same zaljubile u jedrenje! Pohađale smo Školu jedrenja za odrasle koju u JK Uljaniku vodi Petra Kliba i ostale u jedrenju, i eto nas na našoj prvoj regati i to ni manje ni više nego na jednom MAXI krstašu!” – pričaju Azra Šljivo i Tatjana Modrušan.

“Povodom proslave međunarodnog Dana žena za 8. ožujak ove sam godine odlučila udružiti jedriličarke koje sam upoznala za vrijeme moje jedriličarske karijere u jedan veći projekt upravo u mojoj rodnoj Puli, da potaknem sve one žene koje misle da su pre stare za jedrenje, da mi se što prije pridruže, jer jedrenje je sport koji nema granica, a mi živimo na moru i svatko bi trebao znati jedriti!” – ispričala je Petra i nastavila:

“Dolaze nam jedriličarke iz 9 europskih zemalja koje sam ja upoznala kroz različite jedriličarske projekte: Steffi i Melanie su samnom prejedrile Atlantik i Baltik u regati u ženskom timu; Vanna je samnom jedrila – ali i protiv mene – u olimpijskoj klasi match race; Ligu sam upoznala preko Erasmus+ projekta SHE SAILS; s Juliom sam prejedrila regate na Jadranu i Dunavu; s Viktoriom sam se upoznala na Visu na jednoj prelijepoj regati posvećenoj ženama PMS; Clari sam bila mentor u Magenta projektu; Ines, Azra, Lena i Tatjana su odrasle kod mene na Bunarini u Školi jedrenja na Stratosu!” .


Međunarodna posada broda iz 9 različitih zemalja:
Petra Kliba, skipper HR
Ines Hudobec HR
Melanie Aalburg DE
Steffi Edeler NL
Azra Sljivo BA
Liga Platais LV
Julia Koch AT
Viktória Galla HU
Vana Vlastaki GR
Clara Svensdotter SE
Lena Borcherding DE
Tatjana Modrušan HR

Cure idu po brod već u četvrtak kako bi odradile lagani trening i upoznavanje, jer one međusobno nikada nisu jedrile zajedno, a većina njih će se prvi put vidjeti u životu povodom ove prilike!

Od četvrtak navečer MAXI Volvo Ocean brod koji je sudjelovavo na regati oko svijeta biti će u ACI Marini PULA, a naš ženski jedriličarski tim predvođen Petrom Klibom možete vidjeti u petak u 18h na startu kraće regate oko Briona, dok će u subotu u 7 sati ujutro krenuti putem Cresa povodom 2. Full Moon regate.


Current track

Title

Artist

Background