Pulska filmska tvornica poziva na prijave na 10. Production in

Written by on 22. veljače 2022.

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na jubilarni 10. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 25. do 27. veljače u Klubu Pulske filmske tvornice.

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 25. veljače u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

10. Production in održava se unutar Filmskog inkubatora – projekta sustavne pomoći novim autorima Pule i Istre u realizaciji njihovih festivalskih filmova.

Voditelji radionica su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, filmski autor i snimatelj Mario Papić, snimatelji i montažeri Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Prijave za Production In otvorene su do 22 sata u četvrtak, 24. veljače 2022. godine, a prijavnica se nalazi na bit.ly/Inkub10Pi

Program podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura novai Hrvatski audiovizualni centar.


Current track

Title

Artist

Background