Grad Pula zaprima prijedloge kandidata za javna priznanja do 28. veljače

Written by on 22. veljače 2022.

Grad Pula podsjeća građane i pravne osobe s prebivalištem u Puli da do 28. veljače 2022. godine mogu dostaviti prijedloge kandidata kojima bi se kao zaslužnim osobama uručila javna priznanja Grada Pule u ovoj godini.

Nagrada Grada Pule dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim višegodišnjim radom i posebnim uspjesima u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, tjelesne i tehničke kulture, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite čovjekova okoliša ili u pružanju humanitarne i druge pomoći, dali značajan doprinos razvitku i ugledu Grada.

Grb Grada Pule dodjeljuje se pojedincima za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe ostvarene u prethodnoj, 2021. godini.

Povelja Grada Pule dodjeljuje pravnim osobama, trgovačkim društvima, ustanovama ili udrugama za izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu.

Povelja „Počasni građanin Grada Pule“ dodjeljuje se kao posebna počast pojedincima koji nisu stanovnici Pule, ali su svojim osobnim doprinosom zadužili grad Pulu i njegove građane, značajno pomažući napredak i razvoj grada Pule te suradnju s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.

Prijedlog kandidata mora biti potpisan od predlagatelja, obrazložen i po mogućnosti popraćen dokumentacijom kojom se dokazuju navodi iz prijedloga i obrazloženja.

Prijedlozi se podnose do ponedjeljka 28. veljače 2022. godine i to na adresu:

GRAD PULA-POLA, Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja,

52100 PULA, Forum 1.

Dodjela najviših gradskih priznanja tradicionalno se održava 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Pule.

 

Grad Pula


Current track

Title

Artist

Background