Po jakom vjetru održana međunarodna regata Sv. Nikola

Written by on 6. prosinca 2021.

Sa šest plovova održanih po jakom vjetru u tri dana, u petak jaka bura na mahove i do 30 čvorova te za kraj regate zapadnjak, Edi Jurman – CRO1303 iz JK Uljanik – osvojivši tri prva mjesta osigurao si je 3. mjesto u konkurenciji 250 optimista! Biti će mu ovo bitni bodovi na kriterijskoj ljestvici klase Optimist za ulazak u reprezentaciju Hrvatske dogodine.
 

Pobjednik regate je njegov najveći rival spličanin Josip Tafra (JK Labud), drugoplasirani je Enrico Coslovich (CDV Muggia). Najbolje plasirana djevojčica je Helmi Vauhkonen iz Finske na 4. mjestu.

Ostali rezultati Uljanikovaca:
18. Marko Puljiz
28. Ema Grabar (8. djevojčica)
38. Luka Pahljina
84. Una Krivić
161. Matteo Matković
172. Roman Mohorović
242. Noel Matković
248. Leon Matković
248. Ivano Kaić 

U klasi ILCA4 slavio Tedi Leonardelli (JK Vega). Najbolji Uljanikovac bila je Aurora Palko na 23. mjestu. Mjesto iza nje završio je Luka Lorencin, dok je na 52. mjestu završio Andrea Sponza.
U klasi ILCA6 slavio je Antun Tomašević (JK Labud). Najbolja predstavnica iz Uljanika je Iva Rokvić na 19. mjestu, dok je 31. mjestu završio Jure Cvek.

A dok su se ovi iskusniji regatavali jučer u 11 sati najmlađi članovi kluba uključili su se u dolazak Sv Nikole na Bunarini i upotpunili kulisu malim optimistima.

JK Uljanik


Current track

Title

Artist

Background