Grad Pula prihvatit će izbjeglice iz Ukrajine i šalje pomoć prijateljskom gradu Uzhgorodu

Written by on 1. ožujka 2022.

Grad Pula 28. veljače 2022. godine zaprimio je molbu prijateljskog grada Uzhgoroda za pružanjem pomoći. Budući da Grad Pula duboko suosjeća s građanima ratom zahvaćene Ukrajine, na današnju molbu odmah je i reagirao. Prihvatit ćemo izbjeglice iz Ukrajine i šaljemo pomoć gradu Uzhgorodu iz kojega ovih dana bježi 12 tisuća ljudi.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić, izrazivši duboko suosjećanje s građanima zbog rata u Ukrajini, rekao je kako će Grad Pula uplatiti 50 tisuća kuna prijateljskom gradu Uzhgorodu namijenjenih kupnji neophodnih higijenskih namirnica, medicinskih potrepština, madraca i šatora. Grad će pomoći i oko smještaja izbjeglica, konkretno majki s djecom i starijih osoba i u tome smo već u dogovorima s Arena Hospitality Group.

„Civilizacija koja je umorna od ratova nije trebala novi rat. Slike koje dolaze, iz ne tako daleke Ukrajine, sjećaju na tugu koja nas je zadesila prije 30 godina. Spremni smo pomoći u skladu s našim mogućnostima da te ljude privremeno smjestimo u naš grad. Već danas zamolit ćemo Grad Uzhgorod da nam dostave informaciju o broju osoba i treba li te ljude negdje po dolasku u Hrvatsku dočekati“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Grad Pula dogovara i uključenje Humanitarne mreže Grada Pule i Caritasa oko adekvatnog smještaja izbjeglica, osiguranja obroka, zapravo oko podmirivanja osnovnih životnih potreba kako bi im spremno pružili svu potrebnu pomoć kada dođu u Pulu.


Current track

Title

Artist

Background