Dođi u grad! – Vieni in città! započinje s 20 programa na 9 lokacija

Written by on 6. travnja 2022.

Dođi u grad! – Vieni in città! započinje s novim programom koji će se svakog četvrtka, petka, subote i nedjelje održavati do kraja travnja.

U četvrtak, 7. travnja, otvorit će se izložba u Turističkoj zajednici grada Pule povodom 100 godina golfa na Brijunima a posjetitelji će se, od 14 do 20 sati na Portarati, moći i okušati u igranju golfa. Na Forumu, od 7. do 9. travnja, od 17 do 22 sata učenici Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu predstavit će se s gastro programom „Okusi svijet – Istra, Irska i Indija“. U četvrtak će svoje kulinarske vještine pokazati irska kuharica Kathy Evans, a sljedećeg dana indijski kuhar Satay Singh. Kuhari gosti će pripremu jela za popodnevni događaj odraditi zajedno sa učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u njihovoj školi, a sami učenici uz pratnju profesora također će pripremiti, uz jedno jelo gosta kuhara, i jedno jelo sa domaćim namirnicama. Manifestacija će također biti humanitarnog karaktera naziva „Nitko gladan“ jer će se u suradnji sa društveno odgovornim poduzećem Punkt dio sredstava namijeniti kroz njihovu akciju onima koji nemaju za obroke.

Ljubitelji radionica na raspolaganju će imati mogućnost pohađanja čak četiri radionice u prostoru ECPD-a (iza Augustovog hrama). U četvrtak u 17 održat će se foto-radionica pod vodstvom pulskog fotografa Hassana Abdelghanija (obvezna prijava zbog ograničenog broja mjesta na fotohass@gmail.com ili , 0923067619) a kreativnu notu posjetitelji mogu izraziti na likovnoj radionici pod vodstvom Renate Jelenić u petak, u isto vrijeme (obvezna prijava na renata.jelenic@yahoo.com). U subotu, od 10 do 14, radionicu lončarenja vodit će Nataša Krajnović (obvezna prijava na info@artstudio-pula.hr) a od 16 do 18 Ideja keramika održat će već poznatu radionicu keramike.

U četvrtak će biti dinamično i na Trgu sv. Tome i to lutkarskom predstavom za djecu u 17 sati „Ribica duginih boja“ u izvedbi Logos Medije te predstavljanjem waldorfske pedagogije i udruge Waldorfska inicijativa Pula u 19 sati.

Neće nedostajati predstavljanje sportskih i plesnih skupina koje će u subotu zagrijati Portaratu; TKD klub Bak u 17 te AB Original u 19 sati. Povijesni i pomorski muzej Istre pridružit će se programu s izložbom povodom obilježavanja 10 godina rada prihvatilišta za beskućnike. Sportski predznak u subotu imat će i program u Parku grada Graza, gdje će svim posjetiteljima biti na raspolaganju okušavanje u košarci. Najmlađima je u 10 sati na raspolaganju predstava za djecu „Grand hotel – Circus Cabaret“, a na Trgu sv. Tome radionicu Gradske knjižnice i čitaonice Pula „Pogodi tko je iz priče koje“.  

Program manifestacije održat će se i u dva gradska parka i to u Mornaričkom parku u subotu od 11 sati kada će nastupiti Duo Rapsodia i u nedjelju u Parku Franje Josipa I kada će nastupiti Trio NaSaSa.


Current track

Title

Artist

Background