Izjava NL Filipa Zoričića o sastanku kojeg je organizirala Dušica Radojčić

Written by on 6. travnja 2022.

Radi točnog i istinitog izvještavanja javnosti o sastanku kojeg je organizirala Dušica Radojčić, izjavljujemo sljedeće.

Predstavnici NLFZ i SDP Pula pozvali su gđu Radojčić da ponudi mandat Predsjednice GV na raspolaganje na način da GV glasa o tome ima li predsjednica Gradskog vijeća podršku većine vijećnika. Za razliku od gradonačelnika koji je izabran imenom i prezimenom,  gđa Radojčić je na funkciju predsjednice GV došla isključivo putem dogovora koalicijskih partnera. Obzirom da našu podršku više nema bilo bi moralno i korektno da ponudi mandat na raspolaganje. To je jedini način da potvrdi, ili ne potvrdi, legitimitet predsjednice GV.

 Uvjetovanje ostavke referendumom, ili ostavkom gradonačelnika, samo je odgađanje neizbježnog i skretanje pozornosti sa činjenice da je ona ta koja nema podršku većine.

 Referendum nije razlog raskida koalicije i o raspisivanju referenduma očitovati ćemo se kada napokon stigne konkretan prijedlog od strane Možemo. Skupljanje političkih bodova pričom o referendumu, bez ikakvih poduzetih koraka , smatramo krajnje neozbiljnim.

 Vizija gđe Radojčić o odgovornosti i  osiguravanju nesmetanog rada GV najbolje se ocrtava u činjenici da je samovoljno odredila datum održavanja sljedeće sjednice,  21.04.2022. , iako je imala informaciju da neki vijećnici tada nisu u mogućnosti prisustvovati. Također je iznijela neistinu da za ranije dogovoren datum sjednice 14.04.2022.  nije na vrijeme dobila dnevni red i materijale.

 Na kraju sastanka izričito smo naglasili da se ne slažemo sa namjerom gđe Radojčić da pošalje priopćenje u kojem neistinito navodi da smo se usuglasili oko nastavka rada gradskog vijeća. Inzistirali smo da u priopćenju navede i naš zahtjev za davanjem mandata predsjednice GV na raspolaganje, što je u potpunosti ignorirala.

NLFZ

Current track

Title

Artist

Background