Dan svjesnosti o raku debelog crijeva održati će se na Gradskoj tržnici u Puli

Written by on 15. ožujka 2022.

Hrvatski sabor na sjednici 11. veljače 2022. donio   je  odluku o proglašenju mjeseca ožujka „Mjesecom svjesnosti o raku debelog crijeva“ u Republici Hrvatskoj. Inače, diljem Europe ovaj mjesec se obilježava od 2008.g., u Istarskoj županiji od 2013.g., a u svijetu od 2015.g.

Stoga će i ove godine Liga protiv raka Pula sa svojim suradnicima i prijateljima organizirati javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Dan u plavom” koja će se održati 19. ožujka , subota, od 10 sati na Gradskoj tržnici u Puli.

Obzirom da godišnje u hrvatskoj oko 1900 muškaraca te 1200 žena otkrije simptome raka debelog crijeva stoga ovu akciju smatramo vrlo bitno kako bi educirali građane o važnosti redovnih odlazaka na preventivne  preglede.

Na akciji će sudjelovati, osim članova Lige, i učenici  Medicinske škole koji će mjeriti vitalne funkcije građanima uz poštivanje epidemioloških mjera.

Također će svoj doprinos dati naše drage kolege i suradnici sa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te Istarskih domova zdravlja – ispostava Pula.

Danu svjesnosti o raku debelog crijeva pridružiti će se i učenici Osnovne škole Kaštanjer koji su marljivo izrađivali cvijetove u plavoj boji.

Navedenu akciju podržati će i studenti diplomskog studija sestrinstva pri Medicinskom fakultetu iz Pule.


Current track

Title

Artist

Background