Chill u vrtu – upoznavanje s urbanim / društvenim vrtom uz muziku i druženje

Written by on 5. srpnja 2021.

Čuli ste za urbane i društvene vrtove na Gregovici, ali se niste još stigli priključiti ili se upoznati s konceptom? Onda je događaj CHILL U VRTU odlična prilika za to!

 Zelena Istra s partnerima poziva sve  zainteresirane građane, vrtlarice i vrtlare, slučajne namjernike da im se pridruže u petak 09.07.2021. od 18 do 22 sata na druženju u Društvenom vrtu koji vodi Grupa za urbane vrtove Zelene Istre!

Ideja je da svatko donese neko jelo slatko ili slano ili piće i da se zajedno podružimo uz odličnu glazbu i opuštenu atmosferu za koju će se pobrinuti DJ-i: Ital Ficio, BoombarDub, Kajoca Bonaparte i Foreigners Everywhere.

 
Događaj se provodi u suradnji sa Studentskom udrugom Pula.

Lokacija Društvenog vrta: MO Gregovica, Pula, kružni tok u blizini Pula City Malla, odvojak koji vodi prema trgovačkim centrima Harvey Norman, Eurospin i Decathlon.

 
Grupa za urbane vrtove Zelene Istre nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje prvog društvenog vrta kao mjesta za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice.

Prvi društveni vrt je nakon godine dana pokrenut te danas njime upravljaju uz Zelenu Istru i partneri Škola za odgoj i obrazovanjeDruštvo osoba s tjelesnim invaliditetom-DOSTIGimnazija Pula , Studentska udruga Pula i Udruga za autizam Istarske županije.

Iz Zelene Istre poručuju kako u vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene ‘društvene zone’, jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost.

Naravno svi zainteresirani za inicijativu su pozvani da se i sami priključe. Svakog ponedjeljka, srijede i petka u 19:30 sati druženje i rad u vrtu.

Događaj će biti organiziran u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite IŽ.

Current track

Title

Artist

Background