Arena Kup – Pula grad pod jedrima

Written by on 28. listopada 2021.

Ovu subou na području pluskog akvatorija Jedriličarski klub Delfin iz Pule organizira regatnu manifestaciju Arena Kup, koja se boduje za Argonaut kup 2021. Regata kreće u 11 sati iz pulske luke.

PRIJAVA NA REGATU 17. ARENA KUP PULA


JK Delfin u suradnji sa istarskim jedriličarskim klubovima pokrenuo je Argonaut kup 2015. godine kako bi promovirali jedrenje klase Krstaš. Subotnja regata Arena Kup je ujedno i završno osmo ovogodišnje natjecanje. Posebnost regate je što se odvija u akvatoriju pulske luke tako da će osim za sudionike biti poseban doživljaj za gledatelje sa obale.

Start i cilj se nalaze u luci ispod Arene nakon čega se prolaskom kroz pulski lukobran plovi oko otočića Jerolima, pa natrag do Mandrača gdje se krstaši okreću oko bove te upućuju prema Fiželi do druge bove nakon čega kreću prema cilju na carinskom gatu.

Takmičarska ruta Arena kupa

Prema najavama organizatora očekuje se između 30 i 50 jedrilica Krstaš. Vezovi za brodove su u suradnji sa Lučkom upravom osigurani u pulskoj luci od petka u popodnevnim satima do nedjelje ujutro. Vezovi su besplatni za učesnike regate

Za sudjelovanje u regati se ne naplaćuje startnina. Organizatori pozivaju gledatelje da dođu u subotu na pulsku rivu i uživaju u regati.

Svi skupa kreiramo sliku Pule kao grad pod jedrima.


Current track

Title

Artist

Background