Cesta u industrijskoj zoni u Galižani od vitalnog je značaja za razvoj gospodarstva

Written by on 28. listopada 2021.

Vijećnici Grada Vodnjan-Dignano na 6. sjednici Gradskog vijeća, održanoj u srijedu 27. listopada 2021. godine, jednoglasno su usvojili Odluku o zaduživanju Grada Vodnjana za financiranje projekta „Industrijska zona – Galižana – Prometnice s komunalnom infrastrukturom“, u iznosu od 4.000.000 kuna.

Projekt izgradnje prometnice sa svom prometnom infrastrukturom, od vitalnog značaja za gospodarski razvoj i odvijanje djelatnosti u toj zoni, provodi se u sklopu ITU mehanizma koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ugovorom je određena ukupna vrijednost projekta u iznosu od 6.842.290 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 5.815.947 kuna. Postupak javne nabave Grad Vodnjan je pokrenuo u kolovozu 2021. godine, a procijenjeno razdoblje provedbe investicije je pet mjeseci od dana uvođenja u posao odabranog izvođača.

Kako je objasnila Kristina Buršić, pročelnica p.o.gradonačelnika Upravnog odjela za opću upravu, gospodarstvo, EU projekte i javnu nabavu, zaduživanje Grada nužno je zbog pokrivanja financijskog jaza koji će nastati u razdoblju između nastanka troška i isplate sredstava od strane nadležne institucije. Dugoročni kunski kredit kod Zagrebačke banke d.d. uzima se uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske (Ministarstvo financija) uz rok otplate od 5 godina i uz nominalnu kamatnu stopu od 1,2 %. Ukupan iznos kamata iznosit će 150.092 kuna.

Jednoglasno je donesena i odluka o prihvatu ponuda i sklapanja ugovora o prodaji sedam nekretnina u vlasništvu Grada koje su na natječaju 21. listopada 2021. godine postigle ukupnu cijenu od 344.154 eura. Također, donesena je i odluka o raspisivanju novog natječaja za prodaju nekretnine na području Poslovne zone Vodnjan sjever. Roberto Jakovljević, pročelnik p.o. gradonačelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, komunalni sustav i zaštitu okoliša, objasnio je da je riječ o 2338/21832 dijela katastarske čestice broj 4018/1 u k.o. Vodnjan čija je početna cijena 87.400 eura. Grad Vodnjan zaprimio je nekoliko ponuda za kupnju nekretnina u svom vlasništvu, a početna cijena utvrđena je temeljem procjene vrijednosti ovlaštenih sudskih vještaka.

S obzirom da aktualnom sazivu Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta – Università popolare aperta “Vodnjan – Dignano” mandat istječe 30. listopada 2021. godine, gradski su vijećnici usvojili rješenje o imenovanju članova na novi četverogodišnji mandat. Za članove UV-a Učilišta izabrani su Eric Ušić, Ana Šterpin Zagoranski i Sandra Franjul iz Vodnjana, Nikola Škoko iz Peroja te Luana Moscarda iz Galižane. Istaknimo i da je odlaskom prethodnog ravnatelja POU-UPA „Vodnjan –Dignano“ Sandra Manzina na novo radno mjesto u rujnu ove godine, nedavno za v.d ravnateljicu imenovana Evelina Biasiol-Brkljačić.

Izvještaj o Godišnjem planu i programu rada D.V. – S.I. Petar Pan Vodnjan-Dignano za pedagošku 2020./2021. godinu podnijela je Daniela Vitasović-Uršić, ravnateljica predškolske ustanove.


Current track

Title

Artist

Background