U Premanturi otvorena izložba „Ispod površine“

Written by on 28. lipnja 2021.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana oceana jučer je na Placi u Premanturi otvorena izložba „Ispod površine“.

Organizator izložbe je Javna ustanova Kamenjak, a autori su prof. dr. Petar Kružić sa zagrebačkog PMF-a čija je specijalnost očuvanje i zaštita bioraznolikosti mora, te Marinko Babić, zaljubljenik u podvodni svijet, ali i aktivni pobornik njegove zaštite. Taj se profesor kineziologije podvodnom fotografijom bavi već deset godina, a predstavljene fotografije na svjetlo dana donose iznenađujuće podatke o pogubnom djelovanju čovjeka na morsku floru i faunu.
Izložba Ispod površine

Stručna voditeljica Javne ustanove Kamenjak Katarina Bulešić i ravnatelj Javne ustanove Aljoša Ukotić istaknuli su važnost edukacija koje provodi Javna ustanova s vrtićkim i školskim uzrastima djece, a sve kako bi se što više smanjio utjecaj čovjeka na more i morski svijet.

Izložba Ispod površineCilj je i ove izložbe senzibilizirati javnost te utjecati na svijest ljudi naglašavajući da ono što se baci u more ili tamo dospije našom nepažnjom ne nestane, već dugi niz godina utječe na morski svijet.

Izložbu je razgledao i Načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac sa suradnicima. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati na placi u Premanturi do petka 11.06.2021. godine, od 17:00 do 21:00 sat.


Current track

Title

Artist

Background