Veliki uspjeh Vinistre ovog vikenda u Poreču

Written by on 21. lipnja 2021.

Sjajna lokacija u uvali Peškera, 60 vinara s vinima najviše kvalitete, odlične reakcije struke i publike i veliki broj posjetitelja obilježili još jednu Vinistru

Poreč, 21. lipnja 2021. – Uspješno je završena 27. Vinistra. Nova lokacija u porečkoj uvali Peškera, prilagođena epidemiološkim mjerama, u potpunosti je ispunila očekivanja. Sjajnom ambijentu za druženje na otvorenom pridonijelo je i sunčano vrijeme sva tri dana održavanja priredbe. Stoga je i odaziv publike, unatoč svim okolnostima, bio zavidan.

“Priredba je protekla iznad svih očekivanja. Lokacija uz more s pogledom na porečki stari grad pokazala se kao pun pogodak, a iznenadilo nas je i veliko zanimanje posjetitelja. U ime organizatora želim zahvaliti publici i izlagačima, partnerima i sponzorima te organizacijskom timu na doprinosu u realizaciji još jedne uspješne Vinistre u ovim zahtjevnim uvjetima”, izjavio je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre.

Odazivom i organizacijom bili su zadovoljni i vinari koji su nakon godine pauze publici, ugostiteljima i kupcima predstavili vina iznimne kvalitete, kako iz prošlogodišnje, tako i iz ranijih berbi. Kušanje vina i istarskih delicija bio je pravi užitak za dobro raspoloženu publiku, ali i za stručnjake i vinske znalce.

“Vinistra je iz godine u godinu sve bolja priča. Prije svega, vina su jako dobra što je već konstanta. No, vrlo je važno da je ova priredba postala i društveni događaj, a njezino neodržavanje prošle godine izazvalo je veliko žaljenje publike. Sjajno je što dolazi sve više mladih posjetitelja te sve školovanijih po pitanju poznavanja vina. Mislim da svime time dosežemo razinu najboljih talijanskih i austrijskih vinskih sajmova”, kaže Emil Perdec, sommelier i korporativni voditelj hrane i pića u Plavoj Laguni, dugogodišnjem partneru Vinistre.

Odlične reakcije i sjajna atmosfera pokazali su da je ova ugledna vinska manifestacija donijela optimizam i obilježila početak turističke sezone. Sjajan je to poticaj za nove Vinistrine projekte.


Current track

Title

Artist

Background