Pučkom otvorenom učilištu Poreč odobrena EU sredstva za edukaciju osoba s invaliditetom

Written by on 14. ožujka 2022.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić je u petak, 11.03., potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom: EDUKOSI.TURIZAM- edukacija osoba s invaliditetom za poslove u turizmu.  Svečano potpisivanje održano je u kongresnoj dvorani Ministarstva turizma i sporta koje je kao posredničko tijelo prošle godine raspisalo poziv „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II“ 

Cilj ovog poziva je odgovoriti na društvene potrebe isključivo osoba s invaliditetom kroz provedbu ponajprije praktičnog osposobljavanja kod poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu, a u suradnji s ustanovama za obrazovanje odraslih te strukovnim i ostalim udrugama i ustanovama koje se bave osobama s invaliditetom. Uzevši u obzir zahtjeve za povećanjem broja zaposlenih u turističkim djelatnostima i činjenicu da je velik dio osoba s invaliditetom u Hrvatskoj u riziku od siromaštva upravo zbog nedovoljnog sudjelovanja na tržištu rada i neposjedovanja novih znanja i vještina, sektor turizma i ugostiteljstva pruža mogućnost kvalitetnog socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom.

U tu svrhu Ministarstvo turizma i sporta potpisom 14 ugovora dodijelilo je nešto više od 27 milijuna kuna.

-Veseli nas da je projekt Pučkog otvorenog učilišta prošao sve kvalitativne provjere i među 54 pristigle prijave projektnih prijedloga izabran kao jedan od 14 uspješnih, kaže ravnateljica Radetić.

Projekt EDUKOSI-TURIZAM u vrijednosti od 1.240.441,78 kn provodit će se u suradnji s partnerima – Društvom invalida Poreč, DANTE – ustanovom za obrazovanje odraslih Rijeka, Društvom za istraživanje i potporu Rijeka i Mini karavan servis d.o.o. – Polidor kamp Funtana.

Projektom će se kroz 20 mjeseci provesti radionice za osobe s invaliditetom s ciljem osnaživanja socio-emocionalnih vještina i profesionalnog usmjeravanja. S druge strane tržišta rada organizirat će se radionice za poslodavce s ciljem edukacije i promocije zapošljavanja osoba s invaliditetom. Samim projektom razvit će se program osposobljavanja za poslove Internet prodaje dizajniran za potrebe turističkog sektora i prilagođen potrebama osoba s invaliditetom i provesti obrazovanje za osobe s invaliditetom.    


Current track

Title

Artist

Background