U subotu starta Summer Fitness Challenge Peroj

Written by on 26. kolovoza 2021.

Ove subote, 28.08.2021. s početkom u 09:00 sati održati će se prvi „Summer Fitness Challenge Peroj“ u Peroju kod plaže Martulina. Summer Fitness Challenge Peroj natjecanje je u funkcionalnom fitnesu poznatijem kao „crossfit“. Crossfit je visoko intenzivan, konstantno varijabilan način vježbanja dizajniran za razvoj kondicije i snage. Zahvaljujući zabavnoj, intenzivnoj i motivirajućoj metodi treninga privlači sve veći broj sportaša i rekreativaca.

Na perojskoj plaži Martulina, nakon više od godinu dana, održati će se prvo natjecanje uživo gdje će snage odmjeriti „najfit“ Hrvati. Zbog epidemioloških mjera okupit će se oko dvadesetak najspremnijih sportaša te će kroz cijeli dan morati odraditi 4 različita fitness testa, kao što su plivanje sa dodatnim zadacima, trčanje, olimpijsko dizanje utega te kompleksni crossfit zadatci sa naprednim dizanjem utega te naprednom gimnastikom, kao npr. hodanje na rukama.

Među natjecateljima predstaviti će se domaći „crossfitteri“, među njima nekolicina iz top 10 hrvatske ljestvice, no najpoznatije ime je Augustin Viličnik koji je, već 3 godine zaredom, najspremniji muškarac u Hrvatskoj. 2019. godine Augustin Viličnik izborio je svoj nastup na svjetskom prvenstvu u SAD-u.

Organizator ovog natjecanja je Aleksa Dudić iz CrossLift Gym-a iz Peroja. Aleksa je višestruki državni prvak u taekwon-dou i kickboxingu, viceprvak Europe u taekwon-dou, osvajač svjetskog kupa i 3. mjesta na svjetskom prvenstvu u kickboxingu. Strastveni ljubitelj crossfitta koji ljubav prema ovome sportu već godinama prenosi  kao trener crossfita a sada i organizator ovoga natjecanja.

Suorganizatori i partneri ovog natjecanja su Turistička zajednica grada Vodnjana, Sportska zajednica grada Vodnjana, Fitline Pula, Grill bar Campo, Heineken Hrvatska i Jamnica Plus.

 


Current track

Title

Artist

Background