Oglasio se ravnatelj HRT-a, govori o časti i ugledu

Written by on 25. veljače 2019.

Nakon bojkota HRT-a kojemu su se pridružile brojne udruge te mnoge oporbene političke stranke, te nakon što je Gordan Maras jutros izbacio ekipu HTV-a s press konferencije zagrebačkog SDP-a, javnosti se otvorenim pismom obratio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. “Ovom prigodom želimo izvijestiti javnost da je HRT pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima”, kaže Bačić koji tvrdi da je HRT “zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite i časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima”.

Mi pak mislimo da su profesionalnost te čast i ugled u istoj rečenici sa aktualnim HRT-om, dovoljni da se ostavimo ravnatelja i krenemo dalje:

Samo par sati prije pressice koju je sazvalo vodstvo HRT-a, u emisiju “Dobro jutro Hrvatska” su pozvana dva vjeroučitelja i svećenik, da pričaju o tome treba li vjeronauk u školama. Vjeroučiteljica koju su pozvali zaposlena je kao članica Stručnog povjerenstva za izradu kurikula za vjeronauk, svećenik izdaje udžbenike za vjeronauk, a vjeroučitelj predaje vjeronauk u školama. Stavove druge strane nije zastupao – nitko.

Bojkotu Hrvatske radio televizije pridružila se jutros i Stranka Pametno, koja podržava prosvjed HND-a ‘Ne damo novinarstvo’ i poziva na ukidanje plaćanja pretplate. Hrvatska radio televizija već dugo nije niti javni niti informativni servis građana jer njezino isključivo politički postavljeno rukovodstvo HRT je pretvorilo u servis HDZ-a, a novinarima su onemogućili da se bave svojom profesijom, da se bave novinarstvom, poručili su iz stranke Pametno.

Tagged as

Current track

Title

Artist

Background