Obilježavanje Dana ružičastih majica

Written by on 27. veljače 2019.

Danas se, već šestu godinu za redom obilježava Dan ružičastih majica koji je potekao iz Kanade. Cilj obilježavanja ovog dana je  povećanje svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja. Naime, dječak je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci te zbog toga postao žrtva nasilja. U znak podrške dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja poprimila je globalni karakter.

U Puli se povodom današnjeg dana održava revijalna utrka pod nazivom ”Trkom protiv nasilja” u organizaciji Policijske uprave istarske i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule s početkom u 12 sati, a u njoj će sudjelovati policijski službenici i učenici petih razreda svih osnovnih škola s pulskog područja. Sudionici utrke nosit će ružičaste majice u znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja, a umjesto startnih brojeva, na majicama će imati vlastite poruke protiv nasilja.

Za vrijeme održavanja utrke, odnosno od 11.45 do 12.15 sati, u ulicama Giardini, Istarskoj, Amfiteatarskoj  i Carrarinoj ulici biti će zatvoren promet, stoga Policijska uprava poziva građane na razumijevanje te da koriste alternativne prometne pravce.

 


Current track

Title

Artist

Background