Inicijativa građana pozvala na javnu tribinu„ZA Lungomare” u četvrtak 29.09.

Written by on 27. rujna 2022.

Iz Inicijative građana za Referendum za Lungomare stigao je poziv na javnu tribinu „ZA Lungomare”. Poziv prenosimo u cijelosti:

 

POZIV NA JAVNU TRIBINU „ZA LUNGOMARE“

 

Pozivamo građane/ke Pule na javnu tribinu „ZA Lungomare“ koja će se održati u četvrtak, 29. 09. 2022., s početkom u 18:00 sati u Zajednici Talijana – Circolu, Carrarina 1, Pula

Javna tribina dio je kampanje „Idemo na referendum 09. 10. ZA Lungomare“ koju organiziraju Inicijativa građana za Referendum za Lungomare i Zelena Istra. Cilj tribine je informirati građane/ke Pule o važnosti Lungomara kao javnog dobra te o ekonomskim, okolišnim i društvenim aspektima postojećeg prostornog plana koji omogućuje gradnju i prenamjenu ove zone u turističke svrhe.

Namjera je ponuditi racionalne i argumentirane podatke iz različitih perspektiva i iskustava – arhitektonskih, povijesnih, ekonomskih i aktivističkih – te podržati građane/ke Pule u izgradnji jasnog stava baziranog na razumijevanju. U razgovoru s panelistima otvorit će se različita pitanja poput:

  1. Kako je od sportsko-rekreativne namjene Lungomara došlo do izgradnje namijenjene u turističke svrhe?
  2. Je li za građane korisniji Lungomare kao rekreativna ili turistička zona?
  3. Koliki je utjecaj najavljene komunalne naknade od 1.2 milijuna kuna na proračun grada?
  4. Ima li referendum smisla?
  5. U kojoj mjeri postoje sličnosti između pulske i dubrovačke građanske referendumske inicijative u kontekstu analize medijskih naslova?

Na tribini će govoriti:

  • Breda Bizjak, predsjednica Društva arhitekata Istre (DAI – SAI)
  • Dragan Benčić, IT stručnjak specijaliziran za razvoj ljudskih potencijala
  • Enes Čerimagić, pravnik u Zelenoj akciji i jedan od voditelja inicijative građana „Srđ je naš!“
  • Igor Duda, izv. prof. dr. sc. i znanstveni savjetnik na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Moderator tribine je dipl.polit. Duje Prkut, dok će Ivana Nataša Turković, članica organizacijskog odbora Inicijative građana za Referendum za Lungomare održati uvodno predstavljanje ključnih poruka koje želimo prezentirati građanima/kama Pule.

Prijava na tribinu nije potrebna, a ulaz je slobodan.

Popratni program

Nakon tribine na terasi Circola slijedi druženje uz glazbu za koju će biti zaduženi DJ Filjo i DJ Teddy Lee!

 


Current track

Title

Artist

Background