Lov na filantropsko blago Pule u ponedjeljak 26.09.

Written by on 23. rujna 2022.

U ponedjeljak, 26.09.2022. od 09:00 do 12:00 održat će se  „Lov na filantropsko blago Pule“ kao dio događaja obilježavanja Tjedna filantropije.

Sve počinje i završava na pulskom Forumu, a ove će godine u „Lovu na filantropsko blago Pule“ sudjelovati ekipe iz 7 osnovnih škola: Kaštanjer, Veli vrh, Škola za odgoj i obrazovanje, Monte Zaro, Tone Peruška, Centar, Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola.

„Lov na filantropsko blago Pule“ temelji se na filantropskoj mapi grada Pule – Turističkom itinereru pulskih filantropa koji je Zaklada izradila u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule – Pola i povjesničarom Andrejem Baderom. Kao i proteklih godina u „Lovu“ sudjeluju ekipe sastavljene od 4
učenika od 5. do 8. razreda uz učitelja-voditelja koje se zadanom filantropskom rutom kreću po užem dijelu centra Pule te odgovaraju na postavljena pitanja i zagonetke „Pulskih filantropa“ koje će utjeloviti glumci Teatra Naranča.

Po obilasku svih filantropskih točaka sve ekipe će se okupiti u Areni gdje će zajedno od prikupljenih slagalica morati sastaviti filantropsku rečenicu. Osim toga, s ciljem poticanja djece na pomaganje u svojoj zajednici, prikupljene novčiće ekipe doniraju jednoj udruzi po izboru djece.


Current track

Title

Artist

Background