Lito iz osandesetih u Marčani – nova retro zabavna manifestacija

Written by on 19. lipnja 2023.

Turistička zajednica Općine Marčana jutros je predstavila dvije ovotjedne manifestacije: zabavnu retro manifestaciju Lito iz 80′, prvu takve vrste na tom području, koja će se premijerno održati u srijedu 21. lipnja na malom nogometnom igralištu u Marčani i 17. sportski susret u malom nogometu Petrova futsal, koji slijedi u subotu 24. lipnja, u susret Petrove, tradicionalne pučke fešte, koja se u Marčani slavi 29. lipnja.

„Lito iz osandesetih u Marčani” sasvim je nova manifestacija koja nas sadržajima vraća u vrijeme kada su se ljudi zabavljali uz karte, ples i pjesmu te uživali u tome. Stoga je zamišljeno da druženje započne u 18 sati turnirom u briškuli. Nakon proglašenja pobjednika i podjele vrijednih nagrada u 21.30 sati kreće zabavni program – maskirana zabava s dress kodom 80′ uz svirku Lucky benda. Uz plesnjak će se moći razgledati i mala izložba automobila iz tog doba poput legandarnog Yuga, stojadina, bube i fića. Manifestacija je financirana iz Fonda za poticanje udruga u kulturi Općine Marčana, u organizaciji udruge Marčanske maškare uz financijsku podršku TZO Marčana i u suradnji s Nogometnim klubom Marčana.

17. Malonogometni turnir „Petrova 2023.“ počinje u subotu u 18 sati nastupom šest ekipa: Alkoholni oblak, X-Team, NK Marčana veterani, Mularija, NK Pula ICI veterani i NK Muntić veterani. Riječ je o pozivnom turniru na kojemu tradicionalno nastupa šest momčadi podijeljenih u dvije skupine. Pri tom su četiri momčadi s područja općine Marčana, a dvije momčadi iz bliže okolice. Revijalne utakmice za djecu na rasporedu su od 21 do 22 sata, a ovogodišnje je izdanje posebno jer se očekuju dvije interesantne utakmice, u kategorijama U-11 i U-15, u kojima će djeca iz NK Marčana-Mandalena odmjeriti snage s vršnjacima u svojoj dobnoj skupini iz NK Galižana. Finale turnira je u 23:45 sata te se završetak turnira očekuje do 00:30 sati. Turnir organizira NK Marčana s prijateljima uz potporu TZO Marčana.

Parking za posjetitelje za obje manifestacije osiguran je na livadi kod lokve Kalić i u centru Marčane kod ugostiteljskog objekta preko puta Konzuma.


Current track

Title

Artist

Background