U četvrtak 24.11.2022. nova Šantadurova Božićna stvaraonica, „Božićna PAPIRAONICA by Moj papir“

Written by on 22. studenoga 2022.

U četvrtak 24. studenog 2022. od 18 do 20 sati, centar Šantadur u Medulinu ugostiti će u ciklusu „Božićna stvaraonica“ novu umjetničku gošću. U ulozi voditeljice radionice „Božićna PAPIRAONICA by Moj Papir“, u Medulin dolazi Ana Cvitić, magistra dizajna koja stoji iza umjetničkog i profesionalnog alter-ega i brenda, „Moj Papir“.

Ova će druga po redu radionica u ciklusu predbožićnih umjetničkih susreta u organizaciji udruge Sakramenski, biti posebna i po temi i po tehnici, jer Ana Cvitić i „Moj Papir“ jedinstvena su, inovativna i zaista iznimna priča. Naime, unazad nešto više od godinu dana Ana se bavi ručnom izradom papira koji kroz proces gotovo jednak onomu koji se koristio prije dvije tisuće godina u Kini, nastaje recikliranjem onog otpadnog, najčešće uredskog papira.

Umjetnost je ono što Ana stvara, jer u novi život odbačenog papira osim svojeg umijeća i drevne vještine, ona utiskuje biljčice, latice i pupoljke cvijeća… Komadić, po komadić, svojom mirnom energijom punom ljubavi i strasti prema tome što radi, Ana promišlja, stvara, oblikuje i njeguje bezvremensku čaroliju.

medulinska će papiraonica biti posebna i zbog svoje božićne teme, jer sudionici naime neće samo izraditi svoj papir (dva, tri ili više listova) već će svaki obogatiti prema svojim željama i idejama praškastim, biljnim i cvjetnim dodacima koje će Ana sa sobom donijeti na radionicu. Polaznici će tako uz druženje s gošćom umjetnicom u dvosatnoj radionici usvojiti novu vještinu i teorijska i praktična znanja te recikliranjem stvoriti svoja unikatna umjetnička djela – ručno rađen papir i božićne čestitke – koje mogu kao personaliziran poklon uz najljepše želje pokloniti svojim najmilijima već ovog Božića.

Jer, ima li čega ljepšeg do pripremanja poklona i iznenađenja za obitelj i prijatelje? „Jedino je“, smatraju organizatori, „ljepše, uzbudljivije i obostrano draže, ukoliko ste ono što darujete sami izradili.“.

Svi oni koji se žele u odličnom društvu zabaviti, usvojiti nova znanja i izvještiti se u izradi recikliranog papira i unikatne božićne čestitke, prijave za „Božićnu PAPIRAONICU by Moj Papir“ su otvorene i obvezne. Radionica je namijenjena odraslim osobama, uz ograničen broj polaznika, a besplatna je zahvaljujući financijskoj podršci Općine Medulin. Prijave se zaprimaju putem e-maila na adresu centarsantadur@gmail.com.


Current track

Title

Artist

Background