Župan Miletić obišao onečišćene dijelove Ližnjana

Written by on 21. studenoga 2022.

Ližnjansku uvalu Kuje i plažu Bura, jutros je obišao i istarski župan Boris Miletić, gdje se susreo s načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite Dinom Kozlevcem, kapetanicom Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko, načelnikom Ližnjana Markom Ravnićem i ostalim službama na terenu. Naime, danas su se u veliku akciju mehaničkog čišćenja priobalja odazvala i komunalna društva istarskih gradova i općina.

Župan je ustvrdio da je riječ o elementarnoj katastrofi, ali da su se službe od prvog dana dobro organizirale pa u čišćenju mora i obale sudjeluje županijski SCZ, Općina Ližnjan, Lučka kapetanija Pula, županijske službe i Javna ustanova Natura Histrica, a sve uz stručno vodstvo poduzeća Dezinfekcija d.o.o. iz Rijeke, koje ima ovlasti za čišćenje.

„Radi se o velikim količinama i sve skupa će sigurno potrajati. Očekujemo stručne nalaze nadležnih službi koje istražuju uzorke jer treba utvrditi uzrok onečišćenja, odnosno od kuda je ono došlo. Proceduru treba odraditi stručno kako bi se utvrdilo tko je krivac jer troškove čišćenja, koji nisu mali, treba snositi onaj tko je kriv za incident, poručio je Miletić.

Župan se zahvalio svima koji su se odazvali čišćenju i time pokazali solidarnost na djelu, poručivši kako očekuju podršku nadležnog Ministarstva i državnih službi.

 


Current track

Title

Artist

Background