Edukativni izleti za turističke dionike pod nazivom „Upoznaj Apsyrtides“.

Written by on 28. veljače 2022.

Sa ciljem upoznavanja otočja, Turistička zajednica Grada Malog Lošinja tijekom ožujka organizira jednodnevne edukativne izlete za turističke dionike pod nazivom „Upoznaj Apsyrtides“.
Tako će 05. ožujka sudionici razgledati čuveni antički grad Osor te kroz virtualnu stvarnost ‘Osorski vremeplov’ otkriti novu dimenziju povijesti. Posjetit će Osorske slatine te upoznati prirodne raznolikosti južnog dijela otoka Cresa posjetivši Jamina Sredi, čuvenu spilju i arheološko nalazište smješteno na Punta Križi.

Punta Križa- autor Hrvoje Serdar

12. ožujka ponovno smo na otoku Cresu gdje je planiran obilazak palače Moise nakon čega put vodi u Loznate, poznatoj sirani. Neizostavan dio priče je muzej čuvenog Andrije Linardića u Martinšćici u sklopu kojeg se otkriva priča o prvoj destileriji na ovim područjima. Slijedi posjet destileriji Kučić koja je tradiciju nastavila do danas.

Osor – autor Hrvoje Serdar

Na jugu otoka Lošinja, u Velom Lošinju 19. ožujka na rasporedu su važne atrakcije; Kula Veli Lošinj te edukativni centar Plavi svijet, a potom se vraćamo u Mali Lošinj i njegov Muzej Apoksiomena, Loger Nerezinac i već poznati Miomirisni otočki vrt.

Jamina Sredi – Arhiva TZGML

Posljednja subota rezervirana je za posjet čuvenom ‘otoku pijeska’- Susku i njegovim znamenitostima. Kroz ovaj program želja nam je upoznati iznajmljivače i ostale turističke djelatnike s atrakcijama cresko- lošinjskog područja kako bi ih doživjeli „iz prve ruke“ te ih promovirali i preporučili za posjet svojim gostima, izjavio je direktor TZG Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Izlete organizira Turistička zajednica Grada Malog Lošinja, a vodit će ih turistička vodičkinja Irena Dlaka. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 4. ožujka 2022. godine, a polazak je iz Malog Lošinja u jutarnjim satima.


Current track

Title

Artist

Background