Poziv za izlaganje u galeriji HUIU u 2024.

Written by on 27. lipnja 2023.

Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika pozvalo je autore i autorske timove (koji djeluju na polju primijenjene umjetnosti) da predlože programe za HUIU galeriju u 2024. godini.

Prijedlog programa mogu dostaviti autori, grupe autora, kritičari, teoretičari i kustosi.
Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe (polje primijenjene umjetnosti), radionice, interdisciplinarni projekti.
Natječaj je otvoren od 23. lipnja do 23. srpnja 2023. godine.
Rok prijave: 23. srpnja 2023.
Prijava treba sadržavati:

Podatke o predlagatelju projekta
Podatke o projektu
Životopis predlagatelja

Detaljne informacije u Prijavnici

Natječaj i prijavnica dostupni na stranici www.huiu.hr od 23.6.2023. do 23.07.2023.

Osnova rada HUIU galerije je promocija suvremenih kulturno-umjetničkih praksi kroz organizaciju i provedbu različitih multimedijalnih događanja. Sukladno tome, i tijekom 2023. godine program galerijskog prostora HUIU-a temeljit će se na upoznavanju lokalne zajednice s radom afirmiranih suvremenih umjetnika (koji djeluju na interdisciplinarnom polju i polju primijenjene umjetnosti), ali i sa stvaralaštvom mladih neafirmiranih umjetnika koji upravo kroz program galerijskog prostora HUIU-a imaju priliku promovirati svoj rad te se pozicionirati na umjetničko-kulturnoj sceni. Kontinuirani galerijski program izložbi interdisciplinarnog polja (STEAM) te dizajna, ilustracije, fotografije, arhitekture i multimedije publici nudi uvid u široki spektar djelovanja interdisciplinarnih umjetnika te trendova u struci. Naglasak je na lokalnoj i nacionalnoj sceni, uz pojedine izložbe inozemnih umjetnika.
Rokovi
Prijave se primaju do 23. srpnja 2023. godine putem e-mail adrese huiu@huiu.hr, do 23.59 h.
Rezultati poziva bit će objavljeni do 3. kolovoza 2023.
Članovi Umjetničkog savjeta HUIU galerije su Vjeran Juhas – predsjednik, Igor Dražić, Ivana Tomić, Iva Horvat i Ivan Dobran.
Osobe ovlaštene za zastupanje, članice Upravnog odbora: Kristina Nefat – predsjednica, Katja Kliba – potpredsjednica i Petra Pletikos – potpredsjednica.

Postavljanje pitanja
Za sve dodatne informacije možete se obratiti e-mailom na adresu huiu@huiu.hr.

Program HUIU galerije podržan je od strane Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura Nova, Istarske županije i Grada Pule.


Current track

Title

Artist

Background