KUL Kviz za mlade na Dan hrvatskih knjižnica

Written by on 8. studenoga 2022.

KUL Kviz za mlade na Dan hrvatskih knjižnica

Jedan od središnjih programa Mjeseca hrvatske knjige je obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica 11. studenog, s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

I ove se godine Gradska knjižnica i čitaonica Pula pridružuje obilježavanju tog dana, i to programom namijenjenim Generaciji K: u prostoru Čitaonice kluba umirovljenika u petak, 11. studenog 2022. u 18 sati organizira KUL Kviz – zabavan i poučan pub kviz za mlade na temu knjiga i knjižnica.

Voditeljice kviza su Matea Glavinić i Elizabeta Jurkić, koje zajedno vode kvizove u Rock Caffeu već pet godina. Broj ekipa je ograničen te je za sudjelovanje potrebno prijaviti se na glavinic.matea@gmail.com.

Knjižnica ovaj program organizira u suradnji s Udrugom studenata Filozofskog fakulteta u Puli u sklopu projekta “Arena stvaralaštva”, dugoročne suradnje Knjižnice i udruge studenata koja obuhvaća književne susrete, debate, kvizove i promocije.
Organizatori pozivaju sve mlade knjigoljupce da se prijave te petak popodne provedu uz dobrom društvu, zabave se i odmjere svoje znanje o knjigama. 

Current track

Title

Artist

Background