Drugi Proces

Written by on 1. travnja 2018.

Predstavljamo Vam drugo izdanje programa Proces posvećenog osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je u pitanju dugotrajan proces pogotovo na ovim našim prostorima. Pravo na drugačiji odabir i na drugačije poglede na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se 1. travnja u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere i gradili prostor slobode.

Drugi Proces održat će se na sam dan Uskrsa, simbola transformacije, ponovnog rođenja i vraćanja u život. Kao što je travka sjeme nekoć bila tako je i zec iz jaja izašao. Sad i mi probimo svoje ljuske opnu i do Kotača doskočimo kako bi posvjedočili transformaciji naših Tranđela. Ne posipajte se pepelom. Izađite iz ormara, uđite u Rojc!

Po prvi puta u Puli s pornosom Vam predstavljamo:
?? House Of Flamingo ??

House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni. Primarna je misija kolektiva stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, ali i šire u čitavoj regiji. Svojim djelovanjem želimo vratiti queer kulturu u prostor zajednice s ciljem daljnje emancipacije i osnaživanja unutar društva u kojem su slobode rodnih te seksualnih identiteta i praksi na sve većem udaru.

S obzirom na jačanje desničarskih i nacionalističkih tendencija u društvu, ali i sve manji fokus LGBTIQ aktivizma na samu zajednicu van legislativnih društvenih promjena i životnih uređenja, na regionalnoj sceni postoji potreba za prostorom slobode, tolerancije, međusobnog uvažavanja i kreativnosti u kojem participiraju umjetnici i publika.

House of Flamingo nastao je kao produkt želje da se Zagreb pozicionira kao svojevrsni lider u ovom dijelu Europe po pitanju razvoja drag scene; međutim ništa od toga ne bi bilo moguće bez niza drag performerica, umjetnica, drag entuzijasta i drugih suradnika i suradnica koje su nam se kroz godine priključile i svojim radom i talentom od Housea učinile ono što je on danas. House je likvidan kreativan prostor, a u njemu aktivno trenutno djeluju performerice – Spazam Orgazam, Roxanne, Colinda Evangelista i Entity poznatije pod akronimom S.R.C.E.

U posljednjih nekoliko godina HoF je gostovao u gotovo svakom glavnom gradu u regiji (Ljubljana, Beograd, Sarajevo, Podgorica) te u Splitu, Poreču, Rijeci, Opatiji, … U petu godinu djelovanja ušli su turnejom po Velikoj Britaniji krajem 2017. gostovanjem u Londonu i Manchesteru. Najpoznatiji projekti kolektiva su godišnji festival „DRAGram“ i valentinovski show „S.R.C.E“; a osim uživo aktivno djeluje i online putem svog YouTube kanala.

Facebook: http://bit.ly/2eoMGCB
Instagram: http://bit.ly/1PyKi62
YouTube: http://bit.ly/1INMVSU

Proces je namijenjen posjetiteljima svih seksualnih orijentacija, nacionalnosti, spolova i rodova, vjeroispovijesti, boje kože… onima koji su željni izlaska iz rutine i koji su cijepljeni od predrasuda. Podržite različitost, ravnopravnost i uključivost, ljubav. Budite svoji, slobodni i izrazite se kako želite. Prihvatite sebe i druge. Zajedno rušimo predrasude i slavimo različitosti koje nas čine onima koji jesmo.

 


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background