Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva najavljuje webinare

Written by on 7. lipnja 2021.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu svog Info pointa za udruge nastavlja s provedbom programa “Utorkom u dva” te najavljuje webinare “TikTok kao komunikacijski kanal udruga” i “Važnost storytellinga u radu udruga”.

Udruge teško dolaze do svoje ciljane skupine, a posebice kada je riječ o uključivanju mladih osoba u redovne aktivnosti udruge ili pak projekte i programe koje provode. Tu može pomoći TikTok – najbrže rastuća društvena mreža na svijetu. TikTok u rekordnom roku mijenja način na koji komuniciramo, ukida tabu teme i postavlja nova pravila igre kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu.

Ako se još niste okušali u svijetu TikToka, ili i ako jeste, ali niste vidjeli smisao, predavanje “TikTok kao komunikacijski kanal udruga” će vas voditi korak po korak od otvaranja vlastitog profila, preko uspješnih primjera iz prakse brendova iz našeg podneblja sve do savjeta kako komunicirati i što svakako izbjeći na TikToku.

Kroz „svijet“ TikToka provesti će Vas Dario Marčac – TikTok senzacija s pola milijuna pratitelja koji se nalazi u Top 10 Balkan Tiktokera i jedan je od organizatora prvog TikTok meet-upa u Hrvatskoj. Vodi i kanale za nekoliko brendova koji su među prvima prepoznali snagu TikTok platforme koja je najbrže rastuća, a čiji je koncept drugačiji od Instagrama i Facebooka.

A zašto storytelling? Pripovijedanje priča postoji od davnina, no u današnje su vrijeme ljudi prepoznali moć pripovijedanja kao marketinški alat i važno komunikacijsko sredstvo. Priče pozivaju na osnovnu ljudsku želju – da sudjeluju, budu uključeni i voljeni. Storytelling je socijalna i kulturna aktivnost podjele i razmjene priča koje se mogu koristiti u svrhu zabave, edukacije, očuvanja kulturne baštine, stvaranja moralnih vrijednosti…

Taj potencijal uvidjela je i Manuela Hrvatin, Nacionalna koordinatorica europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe. A upravo će Vam ona ispričati kako “prodati” priču Vaše udruge, projekta, programa ili aktivnosti koju provodite.

Program „Utorkom u dva“ osmišljen je i pokrenut ove godine s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva na području Istarske županije. Ovo su ujedno i posljednja dva webinara koja će se održati u ovom bloku Programa „Utorkom u dva“, a koji će se nastaviti na jesen 2021. godine s još zanimljivih tema.

Webinari će se održati u utorak s početkom u 14:00 sati:

  • 08.06. TikTok kao komunikacijski kanal udruga, Dario Marčac
  • 15.06. Važnost storytellinga u radu udruga, Manuela Hrvatin

Više informacija možete pronaći na web stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr, prijaviti se možete putem Google obrasca u nastavku: https://forms.gle/uKGBhDt5N6mE5sQ7A


Current track

Title

Artist

Background